Så tänker Gustavo kring sin fotbollsframtid

VM är över. För fotbollsfantasten och brassen Gustavo Borges blev det en besvikelse. Brasilien åkte ut mot Kroatien i kvartsfinalen. Frågan är vad som händer kring hans eget fotbollsspelande. IFK Tuna, Kisa BK eller månne någon annan klubb? "Det är svårt", säger han.

Blir det fortsatt spel i IFK Tuna eller eventuellt ett klubbyte till Kisa BK för Gustavo Borges?

Blir det fortsatt spel i IFK Tuna eller eventuellt ett klubbyte till Kisa BK för Gustavo Borges?

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-12-19 19:30

Gullringens GoIF var ett alternativ, men det rann ut i sanden. Som Sporten skrev i söndags så är nu Kisa BK aktuellt. Gustavo Borges tränade med laget i helgen.

– Det var roligt att träna och extra skoj att det är flera brassar i laget. Det känns som att de har något bra på gång, säger den tekniske mittfältaren dagen efter träningen med Kisa och fortsätter:

– Det lockar med division tre, samtidigt som jag har mina vänner i Tuna. De ser också ut att gå mot en spännande säsong. 

Borges är tydlig med att inget konkret ännu har hänt med Kisa BK:

– Nä, vi har inte pratat så mycket än. Tanken är att jag ska träna några fler gånger längre fram så får vi se vad se hur det blir. Jag vill inte ta något förhastat beslut som jag sen får ångra. Kisa är medvetna om min situation och att familjen med små barn är prioritet ett för mig. 

Som många andra brasilianare betyder VM och landslaget mycket för Gustavo Borges, vilket ni kunde läsa om i ett reportage i vår tidning inför kvartsfinalen mot Kroatien. Där blev det förlust.

Vad känner du inför det?

– Det var verkligen jättejobbigt. Jag ringde min pappa under matchen och sa att vi skulle förlora om det skulle avgöras på straffar. Så blev det. Det har varit svårt att smälta, herregud. Nu vann Argentina och jag är glad för Messis skull. De förtjänade att vinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!