Så startar Sverige i gruppfinalen

Ändra inte på ett vinnande koncept, tycks Peter Gerhardsson resonera i fotbolls-VM. Sverige fortsätter med samma startelva i dagens gruppfinal mot Italien.

Magdalena Eriksson och Fridolina Rolfö finns på nytt med i startelvan när Sverige i dag kan säkra en plats i åttondelsfinalen.

Magdalena Eriksson och Fridolina Rolfö finns på nytt med i startelvan när Sverige i dag kan säkra en plats i åttondelsfinalen.

Foto: Christine Olsson/TT

Fotboll2023-07-29 08:08

Det blev en tuff första match mot Sydafrika, men Amanda Ilestedts nickmål i slutminuterna räddade den svenska äran till slut. Trots delvis knackigt spel i premiärsegern (2–1) ger förbundskapten Peter Gerhardsson samma elva förtroendet från start i dagens match mot Italien i Wellington.

Zecira Musovic fortsätter att vakta målet, och Elin Rubensson fortsätter att ta plats på innermittfältet eftersom ordinarie lagkaptenen Caroline Seger fortfarande inte är redo att starta.

Vill se mer mod

När Seger börjar på bänken blir det återigen Kosovare Asllani som bär den svenska kaptensbindeln.

Vinnaren i dagens möte säkrar en plats i åttondelsfinalen redan inför den sista gruppspelsomgången. Och Peter Gerhardsson vill se ett modigare Sverige i dag jämfört med matchen mot Sydafrika.

– Fotbollsmässigt hoppas vi att vi ska vara lite bättre i sista tredjedelen än vi var senast. Vi vill ha spelare som vågar, som har mod så jag hoppas att, eftersom att det är andra matchen, att vi kan bygga vidare på det, sade Gerhardsson på gårdagens presskonferens.

Knäet håller

Positivt är att Fridolina Rolfös knä, som har stört henne inför mästerskapet, är tillräckligt bra för att Barcelonaanfallaren ska kunna spela från start igen.

– Jag tror att knäet fick tid att återhämta sig efter matchen och därefter har jag kunnat träna på bra. Just nu känns det väldigt bra men det går lite upp och ner, sade Rolfö i går.

Sveriges startelva mot Italien (4–3–3): Zecira Musovic – Nathalie Björn, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson – Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Elin Rubensson – Johanna Rytting Kaneryd, Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö.

Avbytare: Jennifer Falk (mv), Tove Enblom (mv), Anna Sandberg, Linda Sembrant, Stina Lennartsson, Hanna Bennison, Rebecka Blomqvist, Lina Hurtig, Sofia Jakobsson, Madelen Janogy, Olivia Schough, Caroline Seger.

Sverige–Italien har avspark klockan 09.30, svensk tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!