Hade guldläge i finalen: "Har vunnit ett silver"

"Skrällaget" Rosenfors IK hade guldläge i F14-finalen mot Västervik. Men... fick nöja sig med andraplatsen till slut. "Visst är det lite surt nu, men det känns som att vi har vunnit ett silver", sa två av spelarna.

Finalförlust, visserligen. Rosenfors IK var ändå ganska nöjda när cupen var över och att de kom tvåa.

Finalförlust, visserligen. Rosenfors IK var ändå ganska nöjda när cupen var över och att de kom tvåa.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-07-30 21:08

Förlust i premiärmatchen, sen idel segrar. 

Och så möttes de igen, Rosenfors och Västervik. Nu skulle allt avgöras. RIK hade allt att vinna som underdog – och var också nära att göra det. 

I finalen gav Lisen Hägg nämligen laget ett perfekt utgångsläge, då hon satte 1–0 i den andra halvleken. Men, kvitteringen kom – och så alldeles i slutet, ett nytt Västerviksmål. Vändningen var ett faktum. Cup-segern, likaså. 

– Det var tråkigt att förlora när vi var så nära och vi grät lite efteråt, men nu känns det bättre. Att vi lyckades gå ända till final var jättebra, säger Meja Johansson och Puhiza Ajdini en stund efter finalens slut. 

Vad har varit bäst med cupen?

– Allt har varit bra. Det här är den bästa turneringen vi varit med om. Sen har det varit roligt att vi hade en sån kemi inom laget, då vi hade några inlånade spelare från andra klubbar. Vi har haft så roligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!