Så mycket pengar förlorar VIF på inställda turneringen

Över en och en halv miljon kronor. Det är vad Vimmerby IF går miste om när årets upplaga av Bullerby Cup ställs in.

Bullerby Cup ställdes in tidigare den här månaden.

Bullerby Cup ställdes in tidigare den här månaden.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-06-24 12:38

Den stora ungdomsturneringen i fotboll, Bullerby Cup, ställdes in för några veckor sedan. För den arrangerande föreningen Vimmerby IF är det givetvis viktiga intäkter som går förlorade. Enligt David Lindgren, som är verksamhetsansvarig i VIF, innebär det här ett tapp på cirka 1,6 miljoner kronor för föreningen. Det framgår i ett pressmeddelande från RF-SISU Småland.

– Det är ju den överlägset största intäkten för vår förening och totalt kommer vi att tappa 1,6 miljoner i intäkter. Det har lett till permitteringar, varsel på kansliet och antagligen kommer vi inte att kunna behålla vårt kansli som vi hyr, säger David Lindgren i pressmeddelandet.

Eftersom Bullerby Cup var tänkt att arrangeras i slutet av juli så kan VIF inte söka något kompensationsstöd av Riksidrottsförbundet. Stödet gäller bara för arrangemang som planerats att genomföras mellan den 12 mars och den 30 juni. 

– Vi hoppas så klart att stödet förlängs, men hittills har vi inte fått några besked vilket är oroväckande, säger Lindgren i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!