Så mycket har profilerna skänkt till ÅFF

Stödet för Åtvidabergs FF är stort i kristider. "Det är vackert", säger Pontus Hydén.

ÅFF-jubel med bland andra Pontus Hydén när det begav sig.

ÅFF-jubel med bland andra Pontus Hydén när det begav sig.

Foto: Peter Jigerström.

Fotboll2020-04-13 14:27

Före detta spelaren (han hette Karlsson då) och tränaren är fortfarande involverad på Kopparvallen som tränare på fotbollsgymnasiet. När coronakrisen slog till och division 2-klubben drog igång en kampanj för att samla in pengar för att rädda verksamheten dök tanken upp att han skulle vara med och hjälpa till.

Sagt – och gjort.

Initiativet spred sig snabbt och på en vecka hade ett 50-tal spelare också varit med och bidraget med pengar till den ekonomiskt utsatta klubben. Bland namnen finns allt från gamla ÅFF-ikoner som Lars-Göran "Knalin" Andersson, Conny Torstensson, Leif Elfving och Glenn Martindahl till profiler som Tomas Olsson, Kristian Bergström, Mohammed Abubakari, Daniel Sjölund och många fler.

Och inte att förglömma: Anton Tinnerholm och Tom Pettersson som båda nu spelar sin fotboll i MLS-ligan i USA.

Olika belopp har skänkts, men totalt räknar Pontus Hydén med cirka 40 000 kronor in till klubben.

– Det behövs naturligtvis mycket mer, men jag måste säga att det känns väldigt vackert. ÅFF är kanske en liten förening, men med ett stort stöd. Superkul att det gick så enkelt att få ihop en sådan här summa. Det slutade nästan aldrig att plinga i telefonen i förra veckan, säger Pontus Hydén.

Han säger att han är överraskad och näst intill lite rörd av gensvaret och engagemanget.

– Vi är några som bor kvar här, men det är inte många. Flera av de som hört av sig framhåller att de vill ge något tillbaka och. . .ja, det visar verkligen att ÅFF måste ha betytt något för så många, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!