Så många mil åker VIF i år

Varje säsong åker våra lokala fotbollslag hundratals mil för att spela matcher. Vilka som åker längst i år? Vimmerby IF:s damlag, utan tvekan. Idag är det 60 mil tur och retur till Onsala på västkusten.

Den här säsongen åker VIF Dam drygt 420 mil till sina bortamatcher. .

Den här säsongen åker VIF Dam drygt 420 mil till sina bortamatcher. .

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-08-18 07:00

Det är säsongens längsta bortaresa. Klockan 06:45 går bussen från Vimmerby.

– Självklart har det varit en stor omställning för spelarna med så långa resor. De som åker från Västervik måste åka redan 05:45, säger tränaren Håkan Ericsson.

Han tycker att det har fungerat bra.

De långa bortaresorna är en del av utmaningen att spela i en högre serie.

– Mentalt har tjejerna klarat det bättre än vad jag trodde. Det brukar vara ganska lugnt på vägen till matcherna. Då sover de flesta. Sedan är det bra drag i bussen på hemvägen, oavsett om vi vunnit eller förlorat.

Räknar man ihop alla bortamatcher i årets serie landar körsträckan på drygt 420 mil.

Målsnål match?

Sportsligt ligger Vimmerby fyra i tabellen. Det är tre poäng upp till Bergdalen på tredjeplatsen – och tre poäng ner till Onsala på femteplatsen. Med andra ord är helgens match viktig om VIF ska behålla sin plats i toppskiktet.

– Jag räknar med att det blir en tillknäppt historia. Det är ingen vågad gissning att något av lagen vinner med 1–0. Onsala är ett rejält lag som hör hemma på den övre halvan av tabellen, säger Håkan Ericsson.

När lagen möttes i våras vann VIF med 4–1, efter ett hattrick av Nathalie Johansson.

– På så sätt lär de ha stor respekt för vår offensiv.

Hur har träningsveckan varit?

– Sådär. Det har varit en del frånvaro på grund av jobb. Men tempot på träningarna har varit bra, så vi åker till Onsala med en god känsla, säger VIF-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!