Starka avslutningar gav derbysegrar

Gullringen fick se sig besegrat av Högsby hemma med 2–0 på måndagskvällen. Däremot plockade Frödinge och Rosenfors viktiga segrar i derbybetonade kamper.

Lagkaptenen Linnéa Jonsson fick agera räddande ängel på mållinjen.

Fotboll2022-05-23 21:05

Gullringen–Högsby 2–0

Gullringen stod upp väl hemma mot Högsby. Gästerna hade ett skott som Gullringens målvakt Jennifer Petersson tippade över ribban i sista sekunden. Sedan fick lagkaptenen Linnéa Jonsson agera räddande ängel på mållinjen när Högsby fick chansen i straffområdet.

undefined
Jonna Kindstrand var på pigg på sin kant för Gullringen.

Till sist kunde hemmalaget inte stå emot längre. I 45:e minuten kom 0–1 och fem minuter in i andra halvlek ökade gästerna på.

– Vi föll mot ett bra lag. I första höll Jennifer i målet kvar oss i matchen med fina räddningar. I andra skapade vi nog med lägen för att få till ett mål, men det ville sig inte. Hela laget ska ha beröm för insatsen som var ett fall framåt, sa Gullringens tränare Mats Söderkvist.

undefined
Gullringens tränare Mats Söderkvist.

Rosenfors-Hultsfred B 51

Rosenfors tog en övertygande triumf hemma mot Hultsfred B. Edna Ganovic gav visserligen gästerna ledningen i första halvlek. Sedan stod hemmalaget för en mäktig slutforcering. Kvitteringen till 1–1 kom i 68:e minuten. 22 minuter senare satt 5–1. Emma Adolfsson svarade för de båda målen. Ellen Erlandsson gjorde också två mål och Lisen Hägg stod för ett.

FrödingeVimmerby C 52

Lagen bjöd upp till en jämn kamp på Lundavallen. De följdes åt fram till 2–2 en bit in i andra halvleken. Sedan klev hemmalaget fram och avgjorde med tre mål på slutet och vann med 5–2.

Louise Andersson svarade för tre av målen för Frödinge. Amanda Sundberg och Emma Djurstedt bidrog också med var sitt. Vimmerbys mål gjordes av Klara Strid och Nelly Passmark.