Under fredagskvällen spelades fyra matcher i den nordöstra femman. Så här gick det.

Södra Vi körde över Lojal med hela 8-0 hemma på Ulfveskog.

Fotboll2019-05-03 20:57

Timmernabben - Målilla 0-0

Det var nära att Målilla krigat till sig tre poäng i den svåra bortamatchen mot Timmernabben. Daniel Skoog hade ett friläge i matchens sista sekunder, men en back kom emellan och strax därefter blåste domaren för full tid.

­– Som helhet är vi nöjda med 0-0. Det är bortaplan och vi är nykomlingar. Vi håller ihop det bra. De är tunga och så när de har boll, men vi försvarar oss bra och har också fyra-fem bra målchanser. De har mer sina chanser på fasta situationer. Vi är nöjda med hela laget, med ett extra plus till Simon Rydén som vikarierade i målet och höll nollan, säger Målillatränaren Patrik Gunnarsso om matchen.

Fårbo - Storebro 5-4 (3-1)

Storebro har fått en tuff start på säsongen. Borta mot Fårbo kom fjärde raka förlusten. Efter tidigt ledningsmål efter ett självmål av Fårbo som vände hemmalaget på matchen och hade 5-2 med kvarten kvar, innan Storebro närmade sig till 5-4, men kunde inte åstadkomma någon kvittering.

– Vi började bra, och första kvarten kändes bra. Sedan tycker jag att vi att vi inte tar hela jobbet, som vi har sagt att vi ska göra. Det här var en frustrerande förlust. Fårbo är ett lag vi ska vinna mot. Jag tycker att vi ger bort matchen till dem, och viker ned oss, säger Storebrotränaren Torbjörn Pettersson, som vill ge extra plus till Robin Flöjsbon och Jack Frid som gjorde ett fint jobb matchen igenom.

Målskyttar Storebro: Viktor Ström två, Jonas Fors och ett självmål.

HM IS - Fågelfors 7-0 (2-0)

På Hjältemon i Hjältevad gick HM fram till 2-0 i paus efter två sena mål i första halvlek. När sedan 3-0 kom i den 50:e minuten så orkade inte Fågelfors, som redan spelat lite mer än en halvlek med tio man efter en tidig utvisning. Under matchens sista tolv minuter gjorde HM fyra raka mål.

– Det var vår klart bästa match i serien hittills. Vi lät bollen gå, hade mycket rörelse och tog mycket löpningar och gjorde ett bra jobb när vi tappade boll. Vi var klart bättre än Fågelfors, och fick väl utdelning på hälften av våra lägen. De sista målen fick vi väl lite retroaktivt kan man säga, säger HM IS-tränaren Roger Olofsson, som ville plussa Ramus Samuelsson och Erik Stejdahl i ett HM IS, där många gjorde en bra match.

Målskyttar HM IS: Jimmy Johansson tre, William Stejdahl, Erik Stejdahl, Rasmus Samuelsson och Emil Sjökvist.

Södra Vi - SK Lojal 8-0 (2-0)

Efter en lite jämnare första halvlek, där Södra Vi gick fram till 2-0, men där ändå Lojal hade några bra lägen, så tog hemmalaget över helt i den andra.

– Det är klasskillnad i andra halvlek. När vi får 3-0 så faller Lojal igenom, medan vi fortsätter att pumpa på framåt. Vi gör åtta mål och tar tre poäng, vad mer kan man begära frågar sig Södra Vi-tränaren Peter Magnusson.

Han ville hylla laginsatsen och John Nilsson som fick hålla nollan i målet. Södra Vi är därmed fortsatt obesegrat i serien.

– Jag är imponerad av grabbarna, säger Peter Magnusson.

Målskyttar Södra Vi: Martin Brorsson tre, Fredric Carlsson 2, Robin Hammar, Kim Johansson och Anton Brorsson.