SĂ„ gick det i division fem

Fem matcher med lokala lag spelades i division fem nordöstra under fredagen. HÀr kommer en sammanstÀllning frÄn kvÀllens matcher.

Lojal slog MĂ„lilla med 4–2 i derbyt pĂ„ Ekensved.

Lojal slog MĂ„lilla med 4–2 i derbyt pĂ„ Ekensved.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-08-16 22:39

SK Lojal–MĂ„lilla 4–2

Viktor Gimolli, Lojal:

– Det kĂ€nns jĂ€ttebra med första hemmasegern för sĂ€songen. Vi hade kontroll pĂ„ det men vi möter ett hĂ„rt kĂ€mpande lag. Vi höll undan till slut.

Extra beröm till Ayman Abdulaha, Ali Osman Said och Jetmir Shehi.

MĂ„lskyttar, Lojal: Armend Mahmutaj, Flamur Mullali, Aziz Ahmed Atai, Ayman Abdulaha.

Patrik Gunnarsson, MĂ„lilla:

– Vi börjar halvtaskigt som vi har gjort ett par matcher, vi Ă€r vĂ€ldigt försiktiga och fĂ„r inte ut nĂ„t spel utan mest stillastĂ„ende. Lojal Ă€r samtidigt riktigt bra rĂ€ttvĂ€nda och Ă€ter upp oss lite. De gör tvĂ„ mĂ„l innan vi gör en reducering frĂ„n "Lövet" (Andreas Lövgren).

Lövgren gjorde ocksĂ„ 3–2-mĂ„l.

– Han kommer in och gör en bra match. Det kĂ€nns lite sĂ„dĂ€r och att han Ă€r Ă€ldst i laget och Ă€r bĂ€st. Jag Ă€r inte riktigt nöjd med glöden, de Ă€r lite hetare. Som jag kĂ€nner nu sĂ„ tycker jag inte att vi kommer upp i nivĂ„, sĂ€ger Gunnarsson.

Södra Vi–StjĂ€rnan 1–3

Södra Vi hade det tufft i toppmötet med StjĂ€rnan. GĂ€sternas MĂ„rten RosĂ©n var pĂ„ spelhumör och hade via tvĂ„ mĂ„l sett till att gĂ€sterna var i ledning med 2–0 i den 47:e matchminuten. 3–0 kom ocksĂ„ med halvtimmen kvar och SVIF hade inte mycket att sĂ€tta emot. Fredric Carlsson tröstmĂ„lade pĂ„ slutet pĂ„ straff och faststĂ€llde förlustsiffrorna 1–3.

– StjĂ€rnan Ă€r bĂ€ttre Ă€n oss i första, men till andra halvlek höjer vi oss. Men vi fĂ„r inte riktigt till det i dag och kĂ€nns inte hundraprocentiga. Det rĂ€cker inte mot ett sĂ„ fysiskt lag som StjĂ€rnan, sĂ€ger SVIF-trĂ€naren Peter Magnusson.

Extra plus fÄr Arvid Karlsson och Pontus Holm.

FĂ„rbo–Djursdala 2–4

Djursdala besegrade FĂ„rbo med 4–2 under fredagskvĂ€llen efter en överlag riktigt stark insats av DSK.

– FĂ„rbo hade mycket boll, men vi var smarta och lĂ„g rĂ€tt i positionerna matchen igenom. Vi krigar otroligt bra just nu och Ă€r jobbiga att möta, sĂ€ger Djursdalas lagledare Göran Svensson.

Albin Isaksson sĂ„g till att DSK var i 2–1-ledning i paus efter att han pĂ„ tvĂ„ djupledsbollar gjort tvĂ„ baljor.

Daniel "BrĂ€nna" Gustafsson nickade in 3–1 tidigt i andra, men nĂ€r FĂ„rbo gjorde 3–2 blev det lite nerv i matchen. Men Simon Henriksson gjorde spĂ€nningen kortvarig och sköt in slutresultatet 4–2.

Hela DSK fÄr beröm för en lagseger med extra plus till Ricky Gustafsson, Albin Isaksson, Daniel Gustafsson och Jonathan Gustafsson.

Timmernabben–Storebro 9–0

Torbjörn Pettersson, Storebro:

– Det var jobbigt. Vi kommer med ett vĂ€ldigt ungt lag, det Ă€r det yngsta hittills, det lyser igenom mot topplagen. De gjorde mĂ„l i första minuten, i första anfallet. Orutinen blir sĂ„ pĂ„taglig nĂ€r man möter bra lag. Börjar det rinna ivĂ€g lite blir det Ă€nnu jobbigare. Axel Nilsson skapar pĂ„ sin vĂ€nsterkant nĂ€stan varenda gĂ„ng han fĂ„r bollen och Fredrik Ströberg i mĂ„l ska ha beröm ocksĂ„.

HM IS–Rödsle 3–0

HM IS Ă„ngar pĂ„ och i kvĂ€ll knep man andra raka segern nĂ€r Rödsle kom pĂ„ besök. Trots chanser i mĂ€ngder för HM IS i första stod sig 0–0 i paus. Men nĂ€r vĂ€l hemmalaget sprĂ€ckte nollan i andra halvlek genom Emil Sjökvist spelade HM IS av matchen riktigt snyggt. Segersiffrorna skrevs till stabila 3–0 efter mĂ„l av Gustav Stejdahl och Adam Rosenqvist.

– Vi missade en straff efter tvĂ„ minuter, men riktigt skönt att mĂ„len kom sen sĂ„ fort i andra. Vi borde ha avgjort matchen lite tidigare för det blev lite onödigt spĂ€nnande, menar vikarierande trĂ€naren Roger "Bullford" Olofsson i HM IS.

Olofsson berömmer hela laget dÀr ingen föll ur ramen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!