Abenius målskytt när VIF-killar fick chansen

Tre Vimmerbykillar fanns med när Smålandslaget för P08 mötte Östergötland i dubbla matcher på söndagen. Ville Abenius blev målskytt i en av dem. "Småland vann båda matcherna med 3–2 och gjorde det väldigt bra", sa Vimmerby IF:s ledare Daniel Abenius.

Vimmerbykillarna som spelade med Smålandslaget i helgen. Fr.v: Cevin Karlsson, Hassan Mohammed och Ville Abenius.

Vimmerbykillarna som spelade med Smålandslaget i helgen. Fr.v: Cevin Karlsson, Hassan Mohammed och Ville Abenius.

Foto: Robert Svensson

Fotboll2023-11-12 19:50

Sporten har tidigare berättat om att Vimmerby IF fick tre spelare uttagna i Smålandslaget för 15-åringar. På söndagen var det dags för matcherna mot Östergötland där den 34 man starka truppen delades på två och två lag fick chansen att spela matcher över 3x30 minuter.

I den första spelade Ville Abenius som offensiv mittfältare och Hassan Mohammed som mittback från start. Abenius satte prägel på matchen från start då han gav Småland ledningen med 1–0.

– Jag fick en lång djupledsboll att löpa på och kom fri. Jag hade god tid på mig och kunde placera in bollen säkert, sa Ville Abenius.

I andra perioden vände Östergötland med två mål på fasta situationer. Småland kom dock igen och vann med 3–2 till slut.

– Jag tycker att det gick bra direkt. Vi fick igång snacket och jobbade tillsammans som lag, sa Hassan Mohammed.

I den andra matchen spelade Cevin Karlsson från start. Där gick Småland ifrån till 2–0 efter en övertygande start. Östergötland kom sedan ikapp till 2–2, men Småland lyckades avgöra.

– Cevin gjorde en bra match som defensiv mittfältare där han är mycket involverad i spelet. Det såg riktigt bra ut, sa Daniel Abenius.

I februari väntar nya träningsmatcher för Smålandslaget och vill det sig väl får Vimmerbykillarna chansen igen.

– Det var en bra erfarenhet för dem att få prova på. Spelarna är väldigt duktiga på den här nivån och det blir jämna och välspelade matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!