Så gick det för lagen i sexan

Inget verkar kunna rubba Målilla. I derbyt mot Ariel blev det ny seger för de rödvita. Denna gång med knappa 3–2. Segermålet kom sent i matchen på en oerhört långväxt gräsplan.

Daniel Skoog gjorde ett målen när Målilla vann.

Daniel Skoog gjorde ett målen när Målilla vann.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2018-08-31 22:18

– Planen kan inte ha varit klippt på tre veckor. Det måste varit pinsamt för Ariel att visa upp den planen, säger Nicklas Karlsson.

Men match blev det och den vann till slut Mållilla efter ett sent avgörande. Ariel kvitterade till 2–2 med tio minuter kvar, men direkt i anfallet efter sköt Målilla in segermålet 3–2.

– Det blev onödigt spännande i slutet. Men vi krigade på något kopiöst och när trean kom var det oerhört skönt.

Gästerna beröms för en stark laginsats med extraplus till Eric Ottosson. Ariels mål av Wictor Hjalmarsson. Mål Målilla: Henrik Johansson, Daniel Skoog och Eric Ottosson.

Frödinge/Brantestad tog en efterlängtad seger mot Hammarsgärde. Detta efter tio raka matcher utan seger. FBSK vann med 3–1.

– Vi går ut och tar tag i det direkt. Vi skapar många farliga chanser och har bra koll på dem bakåt, säger FBSK-tränaren Kåre Karlsson.

Målskyttari hemmalaget var Alex Gunnarsson 2 och Pontus Thuresson. Bäst i FBSK denna afton var tvåmålsskytten Gunnarsson och även Markus Stjernström plussas för sin insats.

VSGF/JAIK hakar på i toppen efter seger borta mot Fagerhult under fredagen. Det var ett mycket ineffektivt Virserums lag denna afton som med mer oflyt inte hade fått med sig tre poäng. Det var en onödigt nervös avslutning på matchen när gästerna var i ledning med 2–1. Men när 3–1 kom, som var FAIK:s andra självmål i matchen, var saken klar.

– Vi försöker men det stämmer inte riktigt som det ska. Jag är glad för de tre poängen, men mindre glad för ineffektiviteten, säger VSGF/JAIK:s tränare Emir Asic.

Målen i VSGF/JAIK gjordes av Amer Asic samt två självmål. Beröm fick målskytten Asic och en hårt slitande Staffan Ahlqvist på mittfältet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om