Så gick det för division 4-lagen

Tre av "våra" lokala division 4-lag spelade under fredagskvällen. Där bjöds det på överraskande resultat.

Martin Carlsson blev stor matchhjälte för Tuna med sina två mål i 2–1-segern över Pukeberg.

fotboll2018-08-24 22:36

IFK Tuna–Pukeberg 2–1

IFK Tuna visste att hemma på Tunhamra är de svårslagna. Under fredagen kunde inte ens serieledande Pukeberg rå på dem.

– Vi fick tag i dem och kunde ställa om. Vi hade jättebra avstånd mellan lagdelarna, menar Tunas tränare Peter Hellenstierna.

Martin Carlsson gav Tuna ledningen. Med tre minuter till pausvila gick dock hemmalaget bort sig och Pukeberg satte halvtidsresultatet 1–1.

På ett inlägg i den 87:e minuten knoppade Martin Carlsson in segermålet 2–1 till Tuna.

Extraplus ges till målvakten Mikael Karlsson samt tvåmålsskytten.

Mål, Tuna: Martin Carlsson 2.

Hultsfred–Kalmar AIK 0–1

Hultsfreds FK har hamnat i rejäl formsvacka. I kväll förlorade man mot nästjumbon Kalmar AIK.

– Vi tar väldigt många felbeslut. Ibland vågar vi inte skjuta, lägger ett pass för mycket och inläggen hamnar över målet, menar tränare Jerker Einarsson.

Gästerna hamnade i kontringsläge i 89:e minuten och KAIK:s Shaho Abdulahiayan dribblade av en, två och tre spelare och satte till slut bollen i nät. 0–1 och det var rullgardin ner i Hultsfred. Andra raka förlusten var ett faktum.

Beröm i hemmalaget tilldelades Charlie Olsson och David Tegberger Karlsson.

Österbymo–Stensjön 1–3

Nej, det vill sig inte för IFK Österbymo den här säsongen. Hemma mot Stensjön kom lagets tolfte raka förlust.

– Den första halvtimmen spelade vi fantastiskt. Då hade vi tre–fyra kanonlägen utan att göra mål. Stensjön hade inte ett enda skott på mål i den första halvleken, säger tränare Jörgen Damm.

Bortalaget lyfte upp spelet efter paus och gjorde tre raka mål mellan matchminut 60 och 75.

I slutet reducerade Österbymo efter ett självmål. Daniel Hermelin var bäst i hemmalaget.

Mål, Österbymo: Självmål.