Klart: De tränar VIF nästa säsong

En, två, tre...så var det klart. Vimmerby IF har klart med tränare för 2022. Och visst, trion från den gångna säsongen fortsätter. Med andra ord, Mikael Rinaldo, Håkan Ericsson och Karin Hillström.

Japp, då är det spikat. Nu är det klart vem som tränar Vimmerby IF 2022.

Japp, då är det spikat. Nu är det klart vem som tränar Vimmerby IF 2022.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2021-10-30 21:17

Mellan raderna och av resonemanget att döma har vi förstått. Mikael Rinaldo var sugen på att köra vidare som huvudtränare i klubben. Vimmerby IF ville detsamma. Nu är det definitivt spikat. 

– Mikael har redan börjat planera upp säsongen 2022, som både han och vi hoppas blir ett normalt år med full försäsong, träningsmatcher, lagaktiviteter och dubbelmöten i serien, säger Håkan Ericsson. 

Även Ericsson får förtroendet att köra vidare i Vimmerby, precis som Karin Hillström. 

Kontinuitet med andra ord. Därmed inte sagt att rollfördelningen kommer att bli exakt densamma som 2021. 

I pressmeddelandet från VIF framgår att Håkan Ericsson kommer att få ökat ansvarsområde som assisterande och att Hillström kommer jobba mer med inriktning mot den enskilde spelaren och dess utveckling. 

Vimmerby IF var som förväntat ett topplag i division två under det gångna året. Laget kom trea i serien, bakom Tjust och Eksjö. Det var också mot dessa som VIF förlorade och det var de enda poängtappen under säsongen. Vimmerby gjorde flest mål i serien (48) på nio matcher. Även året innan var laget i toppen, där de slutade tvåa bakom BK Kenty. 

Målsättningen resultatmässigt lär bli att hamna i toppskiktet även nu när laget tar sikte på kommande fotbollsår. Snart inleder damlaget sin vana trogen satsningen på futsal och inomhussäsongen. 

Med Mikael Rinaldo vid rodret. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!