Läget har ljusnat betydligt i KBK

För två månader sedan fanns många frågetecken och en stor osäkerhet kring Kisa BK. Tongivande spelare hade lämnat och flera andra var på väg bort. Nu är läget ett annat. "Mycket har fallit på plats, trots att vi inte är klara än", säger Robert Wass i sportgruppen.

Läget är betydligt bättre i KBK nu än hur det såg ut för några månader sedan. I helgen väntar spel i en stor turnering i Aneby.

Läget är betydligt bättre i KBK nu än hur det såg ut för några månader sedan. I helgen väntar spel i en stor turnering i Aneby.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-01-26 16:02

Kisa BK är traktens bästa fotbollslag på herrsidan. Som nykomling placerade sig laget i mittenskiktet i division tre 2022. Framgångarna på planen gjorde att flera av alla unga talanger blev attraktiva på spelarmarknaden av andra klubbar. Några av dem har också lämnat och ett tag såg det tufft ut för klubben inför 2023. Men det har ljusnat. 

– Ja, det har hänt en hel del de senaste månaderna. Just nu ser det helt okej ut, men vi är inte färdiga med lagbygget, säger Robert Wass. 

Hur många spelare ska in i truppen?

– Svårt att säga exakt, men vi vill gärna ha in två spetsspelare till och kanske fyra-fem spelare totalt. 

På nyförvärvskontot hittar vi tre spelare så här långt: brassarna Lucas Zanette och Gustavo Borges och Vladimir Radak, som spelade i Vimmerby IF så sent som förra året. 

Är det nära med några andra spelare utifrån?

– Nja, kanske inte direkt, men vi känner samtidigt ingen press eller stress i det här skedet. Vi har fem-sex killar som är med och provtränar. Eftersom vi mestadels tränat i "lilla" fotbollshallen i Rimforsa så vill vi gärna se dem mer i träning på stor plan på Kisa IP, innan vi gör en utvärdering om vi vill gå vidare eller inte. Nästa vecka ska vi gå upp på tre pass i veckan på IP här hemma i Kisa.

Nyligen presenterade ni Gustavo Borges från IFK Tuna. Vad är dina intryck av honom?

– Jag har sett lite för lite än, men det jag har sett så är det en väldigt bolltrygg spelare med fin teknik och fart. 

På tränarsidan är det klart att Alberis Da Silva fortsätter. Snart kan också jakten på en assisterande gå i lås.

– Så är det. Vi har en lösning på gång som jag hoppas vi ska kunna ro i hamn. 

I helgen ska Kisa BK spela i nystratade turneringen Mediaspjuth Cup, i Aneby. Den avgörs i den stora, fina fotbollshallen på orten. 

– Det ser vi verkligen fram emot. Tidigare har vi alltid spelat turneringen i Ryd i Linköping, men den är ju nedlagd nu. Den här cupen är lite åt det hållet, där vi spelar sjumanna med stora mål. Vi ser det här som en uppstart till kommande säsongen, säger Robert Wass. 

KBK spelar gruppspelsmatcher på lördag eftermiddag/kväll, där finalspelet avgörs under söndagen. Vi hittar lag som bland andra IK Tord, Hvetlanda GIF, Tranås FF, Nässjö FF och BK Ljungsbro. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!