SÄ Àr skadelÀget i Vimmerby IF

Vimmerby tog en tung seger i helgen – trots att laget Ă„kte pĂ„ flera skador. Vi har kollat skadelĂ€get. "Vet inte hur illa det Ă€r med "Wille", sĂ€ger trĂ€naren Jesper LĂ€tt.

Vimmerby fick en del skador i helgens match mot Tenhult, men flera av dem vÀntas kunna spela mot Sleipner.

Vimmerby fick en del skador i helgens match mot Tenhult, men flera av dem vÀntas kunna spela mot Sleipner.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-05-27 16:10

"Wille" Ă€r William Westerholm, ny frĂ„n Åtvidabergs FF den hĂ€r sĂ€songen. Han skadade sig redan efter ett par minuters spel mot Tenhult.

– Han hade rejĂ€lt ont i knĂ€et och han kunde inte spela vidare.

Vet du hur pass illa det Àr?

– Nej, inte just nu. Jag vet att han skulle kolla upp det i Åtvidaberg, men kĂ€nslan Ă€r sĂ„dĂ€r. Det Ă€r tydligen samma knĂ€ som han haft problem med tidigare och han sa att han kĂ€nde igen symptomen. Han hade svĂ„rt att stödja pĂ„ benet efterĂ„t, sĂ€ger LĂ€tt.

VIF-trÀnaren rÀknar inte med Westerholm i onsdagens hemmamöte mot IK Sleipner. Vill det sig illa kan mittfÀltaren vara borta en lÀngre tid.

NÀr det gÀller de andra spelarna som skadades mot Tenhult och övriga som saknades, Àr LÀtt mer hoppfull.

– Simon Larsson tvingades utgĂ„ efter en smĂ€ll mot det lĂ„r som han skadade tidigare. Jag tror inte att det ska vara nĂ„gon fara för Sleipner-matchen. Samma sak med Oskar Bergman (höft) och "Thure" (Rickard Thuresson).

Jesper LÀtt rÀknar ocksÄ med att mÄlvakten Gustaf Johansson (fot) och Ludwig Strömbom (sjuk) Àr redo för spel igen.

VIF fÄr dÀremot klara sig utan kanske lagets frÀmste spelare, Amel Komina. Han Àr avstÀngd mot Sleipner.

– Det Ă€r lite typiskt att allt kommer samtidigt. Inre mittfĂ€ltspositionen Ă€r kanske dĂ€r vi haft flest spelare att vĂ€lja mellan, men nu Ă€r Amel avstĂ€ngd, "Wille" skadad och Victor Gustavsson ska spela i Tuna.

Dina intryck av matchen mot Tenhult (seger 4–3)?

– En otroligt skön seger. SpelmĂ€ssigt kan vi bĂ€ttre, men det viktigaste var att vi tog tre poĂ€ng. Vi vet att grunderna finns, men vi mĂ„ste finjustera en del detaljer. Och det var roligt att se att inhopparna var sĂ„ duktiga i lördags.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!