Lägeskollen: Vad har hänt i våra bästa fotbollslag?

Vi är mitt inne i frimånaden. För många lag är det en intensiv period, med spelare in på kontot och spelare ut. Vi har analyserat läget i traktens bästa lag just nu.

Sporten har gjort en lägeskoll i våra bästa fotbollslag; Vimmerby IF, Rimforsa IF, Gullringens GoIF, Kisa BK och Hultsfreds FK.

Sporten har gjort en lägeskoll i våra bästa fotbollslag; Vimmerby IF, Rimforsa IF, Gullringens GoIF, Kisa BK och Hultsfreds FK.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-11-29 19:00

KISA BK (Div 3)

In: Lucas Zanette.

Ut: Albin Gustafsson, Ljungsbro, Oskar Olsson Grönqvist, Ljungsbro, Stephen Kigongo, Mjölby AI, Rasmus Bexell, Gullringen, Martin Höglind Stridell, Gullringen, Elias Abbasi, flyttat, Adam Härnström, Mjölby AI (inte presenterad än). 

Kommentar: Ja, hur är egentligen läget i KBK? Många duktiga spelare har lämnat som ni ser – och det kan bli fler än så. Det finns frågetecken kring fler spelare i truppen. Hur gör exempelvis Daniel Malmström Arnesson och Kevin Tekeste? Det kan bli en rejäl spelaromsättning inför 2023. Flera positiva besked kom förra veckan, då det blev klart att tränaren Alberis Da Silva fortsätter. Och såklart också att Kisa gjort klart med brassetrion Maurizio Fagotti, Vinicius Rodrigues och nye Lucas Zanette. Rodrigues får också ses som ett nyförvärv, då han inte fick spela A-lagsfotboll den gångna säsongen. Uppgifter gör gällande att skicklige tränaren Mattias Andersson ska fortsätta att ha en liknade roll som han hade i år. Summa summarum: Kisa BK har ett mycket digert arbete framför sig för att få ihop en slagkraftig trupp i division 3. 

VIMMERBY IF (Div 3)

In: Karlo Goranci, Gullringen, Simon Larsson, Västerviks FF

Ut: Ludwig Strömbom, Ljungsbro, Niklas Gunnarsson, Södra Vi, Johan "JC" Carlsson, slutat, Ahmed Tarabeih, Luleå (oklart om han kommer tillbaka). 

Kommentar: Två riktiga klassförvärv klara. Det skänker förstås en stor trygghet när VIF ska ta sig an nästa säsong som nykomling i trean. Både Karlo Goranci och Simon Larsson kommer tillföra mycket. Frågan är bara i vilka positioner de kommer att spela? Jag ser båda som centrala mittfältare. På minuskontot är det förstås inte optimalt att Vimmerby på kort tid tappat två så kompetenta vänsterbackar (mittfältare) som Niklas Gunnarsson och Ludwig Strömbom. Och likadant på högerkanten med Ahmed Tarabeih och sedan tidigare Mojeb Abdul Majed. De här fyra är frejdiga, offensivt riktade spelare med spetsegenskaper som inte lär bli lätta att ersätta. Här har VIF en nöt att knäcka. Centrallinjen ser stark ut, men det är klart att det behövs minst tre-fyra spelare till in i truppen för att laget ska bli att räkna med. Spel i division tre är något helt annat än fyran. Hur blir det med Oskar Stejdahl? Amel Komina har också nämnts som ett tänkbart nyförvärv. Flera provspelare var på plats på VIF-träningen under tisdagen. 

GULLRINGENS GOIF (Div 4)

In: Rasmus Bexell, Kisa, Martin Höglind Stridell, Kisa, Axel Hoppe Adolfsén, Frödinge

Ut: Karlo Goranci, Vimmerby, Daniel Johansson, Södra Vi. 

Kommentar: Gullringen kan se tillbaka på en säsong där poängskörden normalt hade räckt till minst en kvalplats. Nu laddar de för att istället kunna ta steget upp 2023. De får göra det utan sin bäste spelare, Karlo Goranci. I gengäld ser laget intakt ut, i alla fall ännu. Lägg därtill att Rasmus Bexell och Martin Höglind Stridell återvänt. Känslan är att det kommer hända en hel del i truppen framöver, trots att det för ovanlighetens skull inte har surrats så mycket kring klubben när det gäller spelare som det brukar. Men hur blir det med skyttekungen Ricky Gustafsson (13 mål)? Fortsätter han, byter han klubb eller slutar han? Vad är statusen på teknikern Ibrahim Doumbia? Klart är i vart fall att det är nytt på tränarposten. Ola Lindblom blir ny spelande tränare i gulsvart och kommer att kampera ihop med Patrik Wärnehall. 

RIMFORSA IF (Div 4)

In: – 

Ut: – 

Kommentar: Precis som för Gullringen, kan RIF blicka tillbaka på en stark säsong i seriens toppskikt i division fyra-fotbollen. Siktet lär vara ännu högre ställt till nästa säsong. Fick behålla profilspelaren Daniel Rambin och det betyder förstås massor. De flesta spelarna i truppen har redan gett klartecken för en fortsättning. Det är dock fortfarande oklart med skyttekungen David Cederholm, som uppvaktas av flera klubbar. Visst frågetecken finns också kring backen Hampus Nilsson, som eventuellt lämnar för Horn/Hycklinge, om de nu gör en återstart. Hilding Djerf har aviserat en nedtrappning. Till nästa säsong lyfts juniorerna Qalid Adan Haji och Leo Jackeltoft upp i seniortruppen. När vi nyligen pratade med tränaren Mats Andersson var han optimistisk och flera potentiella nyförvärv kan vara på ingång. Känslan är att Rimforsa har något riktigt bra på gång – och vad betyder det att laget enligt planen kommer att få spela sina hemmamatcher på konstgräs på Hackelvallen? Det bör passa dem utmärkt med de kvaliteter som finns i spelartruppen. 

HULTSFREDS FK (Div 4)

In: – 

Ut: – 

Kommentar: Status quo. Än så länge, alltså. Det har inte hänt något i spelartruppen så här långt, men det kommer självklart hända grejer. Enligt tränaren Sebasthian Svensson så för HFK dialog med fyra-fem potentiella nyförvärv i det här skedet, men där inget ännu är helt klart. Under säsongen, den så framgångsrika, var laget något tunna på backsidan. Här vore HFK-produkten Alexander Gustafsson ett jättetillskott att få in från division tre-laget Myresjö. Det kan mycket väl bli så. Överlag skulle det nog vara bra att komplettera den unga, ambitiösa truppen med mer rutin nu när laget tar klivet upp ett pinnhål. På ledarsidan blev det nyligen klart att Tobias Nilsson blir ny spelande assisterande tränare.

VIMMERBY IF DAM (Div 2)

In: – 

Ut: Mia Anspach

Kommentar: Än så länge har det inte hänt så mycket på spelarfronten efter säsongens slut, åtminstone inte vad vi känner till. Nathalie Johansson har provtränat med elitklubben LFC och kan förstås vara ett osäkert kort. Får VIF behålla henne är det en garant för att laget kommer att hävda sig offensivt. Det har däremot hänt saker på tränarsidan. För mig och säkert för många andra, var nya tränarkonstellationen en skräll. Den såg jag inte komma. Det ska bli intressant och spännande att se vad duon Pierre Brorsson och Patricia Pöder kan göra tillsammans. Får vi ett nytt spelsätt, en ny inriktning...? Tja, det återstår att se. 

Karlo Goranci har bytt Gullringens GoIF mot Vimmerby IF.
Karlo Goranci har bytt Gullringens GoIF mot Vimmerby IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om