Så är läget i bottenstriden: "Det är lite nervöst"

Vilket lag får kvala? Vilket lag åker ur? Här är en lägesrapport från bottenstriden i division 5.

Storebro har bäst utgångsläge i botten.

Storebro har bäst utgångsläge i botten.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-10-02 20:10

Inför den sista omgången ser tabellen ut så här:
8) Storebro 11
9) HM IS 9
10) Djursdala 8
11) Boston 5
12) Österbymo 4

Storebro, som möter Hultsfred på bortaplan, har alltså klart bäst utgångsläge. Det ska mycket till för att de ska tvingas till kval. Därbakom har HM IS också ett bra läge att klara sig kvar i division 5 – utan att behöva kvala. 

– Lite nervöst är det trots allt. Visst, Djursdala har en jättetuff match borta mot IFK Oskarshamn och det ska kanske mycket till för att de ska ta poäng där. Jag kan tänka mig att Oskarshamn gärna vill gå igenom serien obesegrade, säger Roger Olofsson. 

HM IS gästar BK Boston och får klara sig utan avstängde spelmotorn Erik Stejdahl och förmodligen även utan Emil Sjöqvist och Felix Stejdahl.

Djursdala, som ligger på kvalplats, har ett lurigt läge. Om de skräller mot IFK Oskarshamn kan det räcka till nytt kontrakt. Åt andra hållet får de inte släppa in för många baklängesmål, för då kan Boston gå om. Utöver tre poäng har DSK tio plusmål till godo.

– Jag utgår ifrån att Oskarshamn kommer dominera spelet, medan vi får försvara oss. Men det får inte bli för mycket försvarstänk. Då blir det jobbigt, säger DSK-tränaren Patrik Nilsson.

Patrik Larsson och Emil Sandberg är tillbaka i matchtruppen, medan Albin Isaksson, Andreas Gunnarsson och Anders Kindström utgår.

Sedan tidigare är det klart att Österbymo åker ner i division 6. Det återstår att se om det blir Boston eller Djursdala som gör dem sällskap.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!