SÄ Àr lÀget hos nykomlingen

HM IS var kanske det bĂ€st trillande laget i hela trakten 2018. Och de fick betalt för det ocksĂ„ i form av uppflyttning till division fem. Nu Ă€r det dags att skriva ett nytt kapitel – och mycket talar för att det kommer bli en ny trevlig sĂ€song för laget.

Jesper Stejdahl.

Jesper Stejdahl.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-04-03 07:30

– Det kommer att bli en spĂ€nnande sĂ€song, med mĂ„nga heta derbyn, sĂ€ger trĂ€naren Jesper Stejdahl.

De flesta spelarna Ă€r fostrade i klubben – och huvudtrĂ€naren har sjĂ€lv haft stor del i deras utveckling.

– Flera av spelarna har jag varit trĂ€nare för sedan de var sex-sju Ă„r. Nu spelar mĂ„nga av dem i seniorlaget. Vi hade ett jĂ€ttebra ungdomslag och gjorde mycket roligt tillsammans. Och det Ă€r extra kul att konstatera att det bara Ă€r en eller tvĂ„ spelare som lĂ€mnat frĂ„n den tiden.

Steget frÄn ungdomstrÀnare till seniortrÀnare blev naturligt för Jesper Stejdahl.

– Ja, sĂ„ var det. Det var faktiskt sĂ„ att seniorspelarna fick vara med oss och trĂ€na eftersom de hade ganska lite folk pĂ„ sina trĂ€ningar. Man kan sĂ€ga att det blev en smygövergĂ„ng för mig till A-laget.

Trots att HM IS Àr nykomling i division fem, kan laget mycket vÀl bli att rÀkna med i Är. Laget har, till en redan bra trupp, fÄtt in spets i mÄlvakten William Bengtsson och Erik Stejdahl. Kan de fÄ igÄng mÄlkungen Rasmus Samuelsson ocksÄ ser det riktigt bra ut.

– Rasmus Ă€r ett sparkapital. Han har varit skadad, men gjorde sina första minuter mot Solberga hĂ€romdagen. Totalt spelade han vĂ€l drygt en halvlek och gjorde fyra mĂ„l.

MĂ„nga ledare

Det Àr tydligt att trÀnarna och ledarna i HM IS föresprÄkar en teknisk och passningsorienterad fotboll. Stejdahl förtydligar att det har varit mycket nötande med passningsspel och bollmottagningar. TrÀningsmÀssigt har försÀsongen ocksÄ varit positiv, dÀr uppslutningen varit bra pÄ veckans tre pass.

– Jag tycker att det har mĂ€rkts pĂ„ matcherna att vi Ă€r bra trĂ€nade. Ofta har vi tagit över i slutet av matcherna.

Staben kring A-laget bÀr en tydlig prÀgel av ledare vars hjÀrtan klappar hÄrt för HM IS. HÀr finns förutom Jesper Stejdahl Àven bröderna Rosenqvist (Adam och Martin), Roger Olofsson samt Jonny Johansson och Niklas TÀlt.

– Det Ă€r jĂ€ttekul att vi fick in Jonny och Niklas till den hĂ€r sĂ€songen. Jonny Ă€r fystrĂ€nare och mycket duktig pĂ„ den biten. Niklas har varit anfallscoach nĂ€r vi har trĂ€nat inne i Eksjö

PÄ tal om Stejdahl sÄ Àr efternamnet starkt förknippat med klubben. I truppen bÀr fyra av spelarna det namnet: Erik, Gustav, William och Felix. Om knappt tvÄ veckor Àr det seriepremiÀr i nordöstra femman. Det vankas derby och nykomlingsmöte direkt: MÄlilla mot HM IS. BÄda lagen har en kanonsÀsong bakom sig. Det kan bli samma visa i Är.

HM IS

Serie: Division fem nordöstra

Ledare: Jesper Stejdahl, Martin Rosenqvist, Adam Rosenqvist, Roger Olofsson, Jonny Johansson, Niklas TĂ€lth.

NyförvÀrv: William Bengtsson, Eksjö, Erik Stejdahl, Hultsfred.

Förluster: Benjamin Bengtsson, Myresjö, Viktor Friman, slutat.

PremiÀr: MÄlilla borta 13 april.

Placering förra sÀsongen: Kvalade upp frÄn division sex.

MĂ„lsĂ€ttning: ”Tycker att vi kan sikta pĂ„ övre halvan”.

Seriefavoriter: Jesper Stejdahl: ”Jag tror att Timmernabben och Lojal blir farliga”.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om