Så är förutsättningarna i damtrean: "Får inte gå upp"

Vimmerby IF B är med i toppstriden i division tre. Men får de gå upp en division om de vinner serien? "Vi gjorde om regelverket för några år sedan", säger Mats Larlind på förbundet.

Vimmerby B är med i toppen i division tre, men laget får inte gå upp en division.

Vimmerby B är med i toppen i division tre, men laget får inte gå upp en division.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-09-10 06:40

Vi är inne på sluttampen i de lokala serierna. Damtrean är en av de mest intressanta för vår del där traktens alla tre lag är med och fightas i toppen. Men vad är det som gäller? Vilka är förutsättningarna? Mats Larlind på SMFF vet.

Får Vimmerbys B-lag gå upp i division två?

– Nej. Tidigare var det tillåtet när vi själva administrerade serien, men efter att vi gjorde en regional indelning med de nio distrikten i Götaland, så ändrades regelverket. 

Gäller det även om klubbens A-lag går upp i ettan?

– Ja. Det var ett majoritetsbeslut som togs, där vi kom fram till att division två-nivå ska vara förbehållen klubbarnas A-lag. 

Med tre omgångar kvar att spela leder Fredriksdal serien med 16 poäng. Frödinge är tvåa med 15, Vimmerby B är fyra och Hultsfred femma med tio pinnar. 

Det innebär att både FBSK och HFK har chans att vinna serien – och att det blir minst en kvalplats för något av de två lagen då vare sig VIF B eller Tranås B (trea i tabellen) får gå upp. I helgen väntar intressant derby mellan just Hultsfred och Frödinge.

Larlind:

– Alla andraplacerade lag i våra division tre-serier i Småland kommer att mötas i en enkelserie, där vinnaren går upp i tvåan.

I östgötatrean har serieledaren Rimforsa en jättechans att ta klivet upp ett steg, då de närmast följande lagen i tabellen, är Smedby B och Kenty B. I praktiken räcker det med en pinne kommande helg mot LiU för att det ska vara klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!