Rimforsa stänger av spelare i väntan på utredning

Rimforsa IF har stängt av de spelare som var inblandade i ett bråk efter en juniorlagsmatch borta mot Västerviks FF i söndags. "De berörda spelarna är avstängda i väntan på att ärendet ska ha sin gång", säger Mikael Philipsson som är ordförande i RIF:s fotbollssektion.

Mikael Philipsson är ordförande för fotbollssektionen i Rimforsa IF.

Mikael Philipsson är ordförande för fotbollssektionen i Rimforsa IF.

Foto: Linnea Brundell

Fotboll2022-08-26 16:05

Det var efter att domaren blåst av matchen mellan Västerviks FF och Rimforsa IF som tumultet uppstod.

– Detta skedde framför vår avbytarbänk. Vår högerback tog upp matchbollen och började jonglera med den när en av deras spelare gick upp bakom honom och sparkade honom kraftigt över benen. Vår spelare vänder sig om och knuffar till honom och frågar vad han håller på med varpå motståndaren flyger på honom och börjar slå honom. Det slutar med att vår spelare får hjärnskakning, sa tränaren Petter Grönvall, som också är ordförande i VFF till sporten tidigare i veckan.

Mikael Philipsson berättar att klubben har haft möte med berörda parter i veckan.

– Vi försöker att hålla det här internt i så stor utsträckning som möjligt. Det jag kan säga är att vi har fått ta del av domarrapporten från matchen nu och våra grabbar ska få möjlighet att svara på den. Som alltid så skiljer det sig en del åt hur man upplevt saker och ting.

Den direkta åtgärden från klubben blir att stänga av de berörda spelarna i väntan på att ärendet ska ha sin gång.

– Alla är på det klara med att det gått för långt. Våld hör inte hemma på en fotbollsplan och det är olyckligt att det blev så här. Vi har erbjudit Västervik att komma till dem och framföra vår ursäkt. Sedan återstår det att se vad polisärenden och förbundets bedömning leder till. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!