Ryter ifrån mot Norrköping: "Dåliga förlorare"

IFK Norrköping åkte till Uppsala med sex vinster och två kryss i bagaget. Då bröt Sirius serieledarnas förlustfria svit när man straffade gästerna två gånger om. –En underbar känsla! Men det var inte oväntat. Vi är ett bra lag och pressar bra så att de inte får komma igenom oss så som de har gjort med väldigt många andra lag, säger Siriusanfallaren Stefano Vecchia efter 4–2-segern.

Sirius Stefano Vecchia jublar efter mål på straff mot IFK Norrköping.

Fotboll2020-07-19 18:40

Det var en rolig match med fint passningsspel från båda lagen. Men det var inte det, utan straffarna – två i andra halvlek som gick i mål och en som aldrig fick slås efter första kvarten – som väckte mest känslor.

Norrköpingsbacken Rasmus Lauritsen var inblandad i båda situationerna som gav straff och mål (2–1 av Mohammed Saeid och 4–1 av Stefano Vecchia) till Sirius fördel.

Och den danske backen har svårt att acceptera båda situationerna:

– Jag gör ett litet misstag. Jag är på väg att sträcka mig framåt men ångrar mig och han (Siriusbacken Karl Larson) ligger på marken innan jag ens har fått fram benet. Jag måste säga att det är jobbigt att de filmar så mycket, säger Rasmus Lauritsen och fortsätter:

– De lade sig tyvärr väldigt lätt ner på marken och tjänade både frisparkar och straffar på det. Är det något jag inte gillar så är det folk som filmar, för det förstör fotbollen. Sedan borde jag inte ens ha tänkt tanken att sätta fram benet där, konstaterar Norrköpingsbacken.

"Jätteklumpig fällning"

När Stefano Vecchia som gjorde mål på straff nummer två hör kommentaren om filmningar blir han minst sagt paff:

– Nä men va? Det är ju löjligt. Fällningen av "Kalle" var solklar och jätteklumpig av backen. Jag förstår inte vad han klagar på. Han sätter fram benet, framför Karl och tacklar ner honom, säger Vecchia som själv gick omkull i straffområdet sexton minuter in i matchen utan att det då blev straff:

– Mot mig gick de dessutom in och försökte sparka ner mig hela tiden så det är bara löjligt. De är dåliga förlorare helt enkelt. Och vid andra straffsituationen var det väl hands?

Det var det, enligt domaren Andreas Ekberg, när Rasmus Lauritsen i 67:e minuten träffades av bollen på underarmen.

– Jag fattar fan inte vad som hände. Armen sitter helt klistrad mot mitt lår, vad ska jag göra av den? Det är ju synd om det ska behöva bli straff när man sparkar bollen mot en arm som ligger helt mot kroppen, vad blir det för fotboll? säger den danske ytterbacken.

En till straffskytt

Lauritsen fortsätter:

– Det här är en jättetung förlust, på många sätt. Men Sirius gör det bra, vi får ge dem respekt för deras spel och ta det som en väckarklocka för oss. Det är nu vi får se om vi är ett bra lag eller ej. Kommer vi tillbaka och vinner nästa match så visar vi styrka, det hoppas jag att vi gör.

För Sirius var det här en match där Henrik Rydström fick en ny spelare att sätta upp på straffskyttelistan. Mohammed Saeid fanns redan där men inte Stefano Vecchia:

– Men tydligen ville Rydström att jag skulle ta den första ändå, fast det hörde jag inte. Så jag tog den andra istället. Jag frågade om jag fick ta den, ”Mo” sa bara ”absolut”. Det var kul att både ”Mo”, som är en nära vän, och jag fick göra mål båda två, säger Vecchia.