Vilket drama på Tunhamra: "Jätteskön seger"

IFK Tuna såg ut att gå mot tre säkra poäng i derby hemma mot Södra Vi. 2–0 blev dock till 2–2. Då klev Martin Carlsson fram och avgjorde i 90:e minuten för IFK. "En jätteskön seger, men vi borde ha stängt matchen tidigare", sa Tunas tränare Lasse Gustavsson.

Martin Carlsson blev matchvinnare för IFK Tuna mot Södra Vi.

Martin Carlsson blev matchvinnare för IFK Tuna mot Södra Vi.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-20 21:37

IFK Tuna och Södra Vi var tippade topplag. Tuna har motsvarat förväntningarna, medan SVIF har haft det tufft. Därför kom Tunas seger inte som någon överraskning, men Södra Vi lyckades störa dem rejält och var ytterst nära att få med sig en poäng.

Anthon Bekesi gav Tuna ledningen efter tio minuter. Hemmalaget hade bud på ett par mål till och borde haft en klarare ledning.

– Vi var inte alls med första 45 så Tuna ledde rättvist, sa SVIF:s tränare Michael Elmér.

I andra fick Tuna utdelning på sina chanser och gjorde 2–0 genom Anthon Bekesi. 

– Jag valde att göra ett par defensiva byten i det läget och försöka stänga matchen, sa Lasse Gustavsson.

Det bar sig inte bättre än att SVIF kom ikapp till 2–2 efter mål av Martin Brorsson och Joakim Hammar.

– Södra Vi får kontra in två mål efter att vi tappat boll djupt på offensiv planhalva. Det ska inte få hända egentligen, sa Lasse Gustavsson som ändå fick se sitt lag avgöra.

– Martin Carlsson spelade bara andra halvlek och gjorde det riktigt bra. Han klev fram när det behövdes som mest i slutminuten. Det var riktigt skönt, sa Gustafsson som även gav plus till Anthon Bekesi och Walid Hassan.

Elmér var besviken över förlusten för SVIF, men såg ändå något positivt.

– Vi får ta med oss att vi gjorde upphämtningen. Totalt sett har vi för många dippar, sa han och gav plus till Jonathan Gustafsson i backlinjen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!