Rosenfors vann rysare – nu väntar semifinal

"Tjejer, ni ska vara stolta över er själva... helt enkelt superbra". Med de orden tackade ledaren Linda Johansson de tröttkörda, men ack så glada, spelarna i Rosenfors IK. Nu är de klara för semifinal i F14. "Nu ska vi bara vinna mot Vimmerby också", sa två av spelarna.

Tuva Sandgren och Stina Johansson är nöjda efter Rosenfors avancemang till semifinalen i F14.

Tuva Sandgren och Stina Johansson är nöjda efter Rosenfors avancemang till semifinalen i F14.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-07-29 18:48

Kaptenen Stina Johansson och matchvinnaren mot Kisa BK (Tuva Sandgren) tror på en tuff uppgift mot VIF lördag lunchtid, men tror samtidigt på sitt lag:

– Vi har spelat bra och har vunnit flera matcher. Det ska bli roligt att spela mot Vimmerby.

De har precis dansat i ring och njuter av den tighta vinsten mot KBK (1–0). Det var den som definitivt tog dem till semifinal och kamp om medaljerna. 

Det som började med en förlust mot Västervik i premiärmatchen under torsdagen, har ändrats till tre raka triumfer mot Tenhult, Ljungsbro/Wreta Kloster och så då Kisa. 

Tjejerna var inte bara glada och nöjda att den senaste vinsten under fredagseftermiddagen tog dem till semi, utan även av en helt annan orsak...

– Om vi hade förlorat hade vi varit tvingade att gå upp redan klockan 06:00 på lördag för att spela en tidig match. Nu slipper vi det och kan ta det lite lugnt innan vi ska spela mot Vimmerby, sa Tuva Sandgren och skrattade.

Det var hon som gjorde det avgörande målet i rysarmatchen. 

– Jag stod ungefär i mitten av straffområdet och fick ett pass från höger. När jag fick bollen satsade jag på ett direktskott och den gick in. Det var en skön känsla. 

I den andra semifinalen i F14 möts Västervik och Ljungsbro/Wreta Kloster 2. 

Tjolahopp vad kul. Rosenfors firar efter tredje raka vinsten i F14.
Tjolahopp vad kul. Rosenfors firar efter tredje raka vinsten i F14.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!