Runeson slutar i Rimforsa

Efter fyra säsonger slutar Johan Runeson som tränare i Rimforsa IF. Klubben har också klart med en ersättare - som presenteras på onsdag.

Johan Runeson slutar som tränare i Rimforsa IF efter den här säsongen.

Johan Runeson slutar som tränare i Rimforsa IF efter den här säsongen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2018-10-01 18:23

Med en omgång kvar ligger Rimforsa IF trea i den västra östgötafyran. Men efter söndagens match mot Mjölby AI kommer spelarna i truppen att få höra en ny tränarröst. Johan Runeson kommer inte att vara kvar som huvudtränare till nästa säsong. En uppgift han haft de fyra senaste åren.

– Jag har gjort mitt för den här gången. Man vet aldrig vad som händer i framtiden. Jag kommer finnas kvar i föreningen, och hjälpa till kring seniorlaget, men tränare kommer jag inte att vara, säger Johan Runeson.

Främst är det två orsaker som ligger till grund för Runesons beslut.

– Det är tiden, men framförallt är det väl att motivationen sjunkit ganska mycket på slutet. Det är mycket energi som går åt att lägga på det här, och då handlar det inte bara om fotboll, säger Johan Runeson.

Runeson är framförallt trött på att ta dusterna med spelare som inte kan acceptera vissa laguttagningar och beslut.

– Man orkar inte ta de dusterna, och då sjunker motivationen till slut. I början är det ofta inga bekymmer, och man försöker hela tiden förklara sina laguttagningar, men till slut orkar man helt enkelt inte. I vårt lag är det enorma nivåskillnader mellan de bästa och de som har lite mer att jobba på. Jag upplever att man på en högre nivå biter ihop och kör på ett annat sätt. Det blir mycket deppigheter och när man tar med sig den tjurigheten hem till familjen blir det för mycket, säger Johan Runeson.

Men Rimforsa har redan gjort klart med en ersättare. Johan Runeson har varit med i rekryteringen, och den nya huvudtränaren kommer att presenteras på onsdag i samband med lagets träning. Det blir en intern lösning.

– Det är en kille som funnits med sedan tidigare inom föreningen, och varit väldigt engagerad, men vi vill släppa det till killarna först, säger Johan Runeson.

Rimforsa har en match kvar av säsongen, och resultatet där bestämmer om det blir en tredjeplats, eller i sämsta fall en femteplats i tabellen. Seriesegrande Mjölby står för motståndet, och samtidigt har fyran och femman i tabellen, Boren och Malmslätt, överkomligt motstånd i sina matcher.

Rimforsa bör vinna för att vara säkra på tredjeplatsen.

– Det är tuffast tänkbara motstånd, men vi har varit bra mot de bästa lagen. Problemet är att vi har varit för ojämna. Vi har en jättehög högstanivå, men när vi går ner i nivå blir det för dåligt. Mjölby och Hjulsbro har en annan jämnhet varje match, medan vi inte riktigt hittat den stabiliteten. Men det är kul att sista matchen gäller något för oss, och jag är nöjd om vi kan komma trea i serien, säger Johan Runeson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!