VIF sprang ifrån med en man mer i andra

Med en man mer på planen sista 40 minuterna lyckades Vimmerby IF vända och vinna med 3–1 borta mot Ölmstad. "Som helhet såg det bra ut. Vi får vara nöjda med tre poäng i en tuff bortamatch", sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Niklas Gunnarsson, Haris Dreco och Anton Brorsson låg bakom målen när Vimmerby vände och vann med 3–1 borta mot Ölmstad.

Niklas Gunnarsson, Haris Dreco och Anton Brorsson låg bakom målen när Vimmerby vände och vann med 3–1 borta mot Ölmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-02 21:02

Segern var VIF:s tredje raka för säsongen och för dem upp förbi Djursdala på tredjeplatsen på bättre målskillnad. Till serieledande Tranås skiljer fyra plusmål.

Laget hamnade dock i trångmål i första halvlek då hemmalagets Julius Forssmed nickade in 1–0 efter en hörna.

– De lyckades med en intränad variant där de hittade en spelare på bortre stolpen som nickade in bollen. De hade en del farligheter på fasta situationer. Inte minst på inkast då de hade en spelare som fick iväg bollen säkert 30-40 meter och det körde de mycket på, sa Patrik Gunnarsson som märkte av att det var första matchen för säsongen på naturgräs.

– Det tog ett tag att komma in i det. Bollen studsade mycket. Vi fick ändå till tre-fyra heta chanser i första halvlek och borde ha fått med oss minst ett mål.

undefined
Haris Dreco kvitterade på straff.

Drygt fem minuter in i andra halvlek kom en matchavgörande situation. Felix Öblom drog på sig rött kort och Vimmerby tilldömdes samtidigt en straff.

– Det var deras kille med de långa inkasten som drog på sig sitt andra gula. Rickard Thuresson sköt ett skott och bollen tog på hans hand. 

Straffen förvaltade Haris Dreco på bästa vis till 1–1. Med en man mer var det mest en tidsfråga innan Vimmerby skulle vända och avgöra. 2–1 kom dryga kvarten från slutet genom Anton Brorsson som sköt på volley och fick se bollen gå in via stolpen. Niklas Gunnarsson satte spiken i kistan med 3–1 i 82:a minuten med en nick.

– Vi tog över helt och hållet i andra med en man mer. Då var det inget snack om saken. Det var ändå starkt av oss att vända och lyckas få med oss tre poäng. Ölmstad kan nog ändå ge många lag problem på sin hemmaplan.

undefined
Niklas Gunnarsson nickade in avgörande 3-1.

Tränaren var nöjd med lagets insats som helhet och valde att ge extra beröm till tre spelare.

– Rickard Thuresson gjorde ett stort jobb för oss. Vi lade upp mycket bollar på honom och kunde sedan rulla runt och låta motståndarna jobba hårt. Haris Dreco gjorde också ett gediget jobb på mittfältet och sedan tyckte jag att Ahmed Tarabeih var väldigt nyttig på sin kant.

Vimmerbylaget får nu ladda om snabbt och inrikta sig på en derbykamp hemma mot Djursdala redan på fredag.

– Det ska bli väldigt roligt. Djursdala har imponerat med tre raka segrar så det ska bli intressant att se vad de kan göra på Ceos.

Anton Brorsson gav VIF ledningen på volley.
Anton Brorsson gav VIF ledningen på volley.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!