Rosengårds svar till Göteborg – klar 3–0-seger

Göteborg försökte sätta press på serieledaren Rosengård. Svaret? Total speldominans hemma mot Djurgården och en klar 3–0-seger. –Vi gör det bra, säger danskan Sanne Troelsgaard.

Rosengårdsanfallaren Anna Anvegård (till höger) jublar med lagkamraterna efter att ha gjort 1–0 hemma mot Djurgården.

Fotboll2020-09-06 18:00

Dagen före Rosengårds match mot Djurgården hade tabelltvåan Göteborg vunnit mot Eskilstuna och med en match mer spelad gått upp jämsides med damallsvenskans serieledare.

– Nu sätter vi press på Rosengård och säger: "Vi är med", hälsade Göteborgs landslagsmittback Filippa Curmark.

Det påverkade inte Malmöklubben över huvud taget.

– För vår del handlar det om att göra vårt jobb. Vi har de tre poängen i försprång och fortsätter vi bara så behöver vi inte tänka på någon eller något annat. Vi fokuserar på oss själva, säger lagkaptenen Caroline Seger.

"Göra vårt jobb"

Via 3–0-segern hemma mot Djurgården är Rosengård med sina 35 poäng fortsatt tre poäng före tvåan Göteborg med åtta omgångar kvar att spela.

– Jag tittar inte på tabellen utan fokuserar bara på nästa match. Jag vet inte ens vilka vi möter efter Örebro i nästa omgång, säger den danska landslagsspelaren Sanne Troelsgaard.

Mot Djurgården kom samtliga mål i andra halvlek. För trots att Rosengård hade ett massivt bollinnehav och vann exempelvis avsluten med 18–3 och hörnstatistiken med 13–0 blev det ingen målkavalkad för det regerande mästarlaget.

– Djurgården är ju ett lag som är duktigt på att försvara sig och som kommer hit och inte vill vara så jättekonstruktiva i sitt spel framåt, säger Seger.

I den första halvleken träffade Jelena Cankovic insidan av stolpen, men närmast ett ledningsmål var Sanne Troelsgaard. Danskans avslut tog i underkant av ribban, men det var omöjligt att avgöra om hela bollen var över mållinjen. I andra halvlek hade hon ett i princip identiskt avslut.

– De där ribborna i dag alltså. Det känns ju jättetråkigt när man känner att man får bra träff på bollen och sedan ser man den gå i ribban två gånger. Det är otur, säger Sanne Troelsgaard, som även blev berövad på en straff i den andra halvleken.

Larsson saknades

När landslagsanfallaren Anna Anvegård satte 1–0 i den 48:e minuten rullade det dock på för Rosengård. Anfallskollegan Anam Imo ökade på till 2–0 innan mittbacken Glodis Viggosdottir fastställde segern till 3–0 i slutskedet av matchen.

I Rosengård saknades skytteligaledaren Mimmi Larsson (elva mål). Larsson satt på läktaren och enligt tränaren Jonas Eidevall har landslagsanfallaren haft en skadekänning i de två föregående matcherna.

– Det är samma skada som hon fick mot Göteborg och som hämmade henne mot Eskilstuna. Det är dag för dag för Mimmi just nu, säger Eidevall.