Rosengårds kross – förnedrade Kif Örebro

Tabellfemman Kif Örebro på besök på Malmö IP. Då gick svenska mästaren Rosengård på knock – och vann med hela 6–0. –Jag tycker vi gör en jättebra prestation, säger tvåmålsskytten Anna Anvegård till Sydsvenskan.

Rosengårds Anna Anvegård grattas av Caroline Seger efter ett av sina två mål i 6–0-vinsten hemma mot Kif Örebro.

Fotboll2020-07-24 21:10

Malmölaget hade nog väntat sig en betydligt tuffare uppgift än vad det blev hemma mot Kif Örebro som bara hade förlorat en av de fem inledande omgångarna i damallsvenskan.

Men när domaren väl satte pipan i munnen följde en bekväm promenad i parken för Rosengård.

Matchen var spännande i knappt nio minuter – sedan började överkörningen.

Anvegård visade vägen

Landslagsanfallaren Anna Anvegård inledde målskyttet genom att dunka bollen upp i nättaket med vänstern från nära håll.

Sju minuter senare var det en annan vänsterfot som fick tala och det från straffområdets utsida. Detta när yttern Sofie Svava tryckte i väg ett lågt och hårt skott, stolpe in.

Kort därpå höll sig Anvegård framme ännu en gång och rakade in en frisparksretur – hennes sjätte mål för säsongen – efter ett svagt ingripande från målvakten Moa Öhman vars tunga kväll bara hade börjat.

4–0 ordnade Mimmi Larsson innan det dröjde till den 71:a minuten innan Jelena Cankovic rullade in 5–0 på straff.

"Bud på fler"

Matchen slutade 6–0 efter att inbytte Hanna Bennison fastställt slutresultatet. Supertalangen drog i väg ett hårt skott som Moa Öhman var på med handskarna men inte bättre än att bollen styrdes upp i krysset.

– Jag tycker vi gör en jättebra prestation från första början. Vi visar verkligen vart vi ville att matchen skulle gå, säger Anna Anvegård till Sydsvenskan och tillägger:

– Vi gör två mål i andra och har bud på fler. Även om det inte var riktigt lika bra som i första halvlek tycker jag att den är godkänd.

Eftersom Linköping samtidigt överraskande tappade en tvåmålsledning och föll med 2–3 borta mot nykomlingen Umeå går Rosengård upp i ensam serieledning i damallsvenskan. Skåningarna har två poäng fler än tvåan Göteborg som dock har en match mindre spelad.