Rosengård vinnare igen efter CL-besvikelsen

Champions League-kvalet blev en besvikelse – men hemma i damallsvenskan fortsätter Rosengård att dominera. Det blev 2–1 i toppmötet på bortaplan mot Hammarby, lagets 14:e seger på 16 matcher. –Med tanke på vårt tuffa spelschema så är det skönt att vi fortsätter vinna, säger lagkaptenen Caroline Seger till Aftonbladet.

Rosengårds Jelena Cankovic jublar efter sitt straffmål i Rosengårds 2–1-seger över Hammarby.

Fotboll2021-09-12 16:16

Danske anfallaren Sanne Troelsgaard, mot Hammarby placerad som högerback, och Jelena Cankovic gjorde målen för Rosengård som fortfarande inte har förlorat i damallsvenskan den här säsongen.

I veckan släcktes Champions League-drömmen för Malmöklubben efter 3–3 borta mot tyska Hoffenheim. Men det var ju i hemmamatchen, 0–3, som uppförsbacken blev för brant.

– Vi ville in i gruppspelet, så det är så klart jättetungt, säger Seger till Aftonbladet.

Via ribban

Hemma fortsätter dock SM-guldjakten och gapet till jagande Häcken, regerande mästarlaget, är sex poäng.

Rosengård öste på direkt från start, men trots flera fina chanser kom inte utdelningen förrän i 26:e minuten när Sanne Troelsgaard sköt 1–0 via ribban från nära håll efter hörna.

– Jag ser att Mimmi (Larsson) inte får träff på bollen, så då tänkte jag att nu får jag skjuta, säger Troelsgaard.

"Det är okej"

Det var danskans fjärde mål efter OS-uppehållet – trots att hon flyttades ned som högerback.

– Om jag kan göra nytta för laget så är det okej, säger hon.

Jelena Cankovic ökade på till 2–0 på straff i 68:e minuten sedan Mimmi Larsson blivit neddragen av Hammarbys målvakt Anna Tamminen.

Men gästernas målvakt Teagan Micah bjöd in Hammarby i matchen. Nina Jakobsson skickade in Micahs missade undanrensning i öppet mål på tilläggstid, men mer hann inte Hammarby med.

Det var Rosengårds tredje insläppta mål denna säsong.

Hammarby ligger trots förlusten kvar på fjärde plats, men tappade i jakten på en topp 3-placering och chans till Champions League-spel nästa säsong. Eskilstuna är fyra poäng före efter att ha vänt 0–1 till 2–1 hemma mot jumbon Växjö.

Kristianstad är femma, på samma poäng, men sämre målskillnad än Stockholmslaget, efter 1–0-seger över Linköping.

I bottenstriden vann Piteå borta över AIK med 1–0 och lämnade över platsen som nästjumbo till Solnalaget. Jennie Nordin nickade in segermålet i 71:a minuten.

Bara ett lag åker ur damallsvenskan och AIK har nio poäng mer än segerlösa jumbon Växjö.