Rosengård till kvartsfinal i Champions League

Rosengårds Champions League-äventyr fortsätter. Efter 2–0 borta mot S:t Pölten är laget klart för kvartsfinal.

Mimmi Larsson gjorde Rosengårds 2–0-mål i Österrike.

Fotboll2021-03-10 22:23

I det första mötet hemma i Malmö lyckades Rosengård med nöd och näppe hämta upp 0–2 till 2–2, men läget var ändå pressat inför returen på österrikisk mark.

Seger eller ett målrikt oavgjort resultat var vad som krävdes och Rosengård, utan skadade måldrottningen Anna Anvegård, tog ett jättekliv mot kvartsfinal redan i första halvlek.

1–0 kom i 26:e minuten när Emma Berglund lyckades trycka in bollen i mål efter en frispark. S:t Pölten ville förgäves få målet bortdömt för offside.

En kvart senare låg i stället 2–0-bollen i hemmalagets mål. Katrine Vejes genomskärare och Mimmi Larssons djupledslöpning var perfekt tajmade – och Larsson rundade kallt målvakten och rullade in tvåan.

S:t Pölten behövde två mål för att tvinga fram en förlängning, men Rosengård hade läget under kontroll. Lite oroande var det när målvakten Stephanie Labbé blev liggande med skadekänning i ena låret, men hon kunde resa sig och spela vidare.

Lagkapten Caroline Seger åkte senare på en smäll och haltade lätt när hon byttes ut med fem minuter kvar.

Förutom Rosengård är det idel tunga pjäser som är vidare i turneringen. Chelsea, Wolfsburg, Lyon, Barcelona och Bayern München är alla klara för kvartsfinalerna som lottas på fredag.

Allt talar för att de två återstående kvartsfinalplatserna tas av Manchester City (som har 3–0 från första mötet mot Fiorentina) och Paris Saint-Germain (5–0 mot Sparta Prag).