Rosenfors vann mot Vimmerby C - trots underläge i halvtid

I halvtid var Vimmerby C i ledningen med 1-0 på Rosenfors IP.

Fotboll2022-06-20 20:53

Men Rosenfors vände och vann. Till slut blev det 5-3 i matchen i division 4 Hultsfred dam i fotboll.

Vimmerby C:s tränare Torbjörn Gustafsson tyckte så här om matchen:

- Vi spelade bra i första halvlek och hade 3-4 bra avslut som man måste sätta men deras målvakt räddar dem i första halvlek. I andra tog Rosenfors över medan vi stod stilla och inte rörde på oss som i första. Man måste möta bollen inte stå och vänta på den, det var skillnaden i vårt lag mellan första och andra halvlek.

Matchen förblev jämn målmässigt till Vimmerby C tog ledningen i 32:a minuten, genom Matilda Älvehag. Direkt efter pausen nätade Kristin Rut Sophie Pleijert och kvitterade för Rosenfors.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Tessa Svensson och gav Vimmerby C ledningen.

I 64:e minuten slog Jennifer Bogren till, och kvitterade för Rosenfors.

Bara sex minuter senare var det Emma Adolfsson som såg till att laget tog ledningen.

Rosenfors ökade ledningen till 4-2 sex minuter senare genom Ellen Erlandsson.

Reduceringen till 4-3 kom i slutminuterna, med fyra minuter kvar att spela, när Tessa Svensson på nytt gjorde mål för Vimmerby C. Fler mål än så blev det inte för Vimmerby C.

5-3-målet för Rosenfors kom direkt därefter när Emma Adolfsson med två minuter kvar att spela ännu en gång slog till. Adolfsson fullbordade därmed Rosenfors vändning. 5-3-målet blev matchens sista.

Rosenfors har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Vimmerby C har en oavgjord och fyra förluster.

Det här betyder att Rosenfors ligger på fjärde plats i tabellen, och Vimmerby C är på sjunde plats.

Tisdag 28 juni 19.00 spelar Rosenfors hemma mot Frödinge-Brantestad. Vimmerby C möter Högsby hemma på Arena Ceosvallen måndag 15 augusti 18.45.