Viktig hemmaseger i tufft derby för HFK

Efter två raka förluster på hemmaplan lyckades Hultsfred vända trenden hemma mot IFK Tuna på fredagen. Det blev seger med 3–1. "Det var precis vad vi behövde", sa tränaren Sebasthian Svensson.

Hultsfred fick jubla över tre poäng på hemmaplan mot IFK Tuna.

Hultsfred fick jubla över tre poäng på hemmaplan mot IFK Tuna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-27 10:59

HFK visade betydligt bättre inställning från början och gick upp till 2–0 redan efter drygt tio minuter. Emil Tapper gav laget ledningen och Tobias Nilsson utökade.

– Det var precis som när vi möttes i våras. Vi rivstartade i ett högt tempo och fick med oss ett par mål. Det var skönt, sa Sebasthian Svensson som för övrigt spelade 90 minuter själv den här gången.

Tuna fick en möjlighet att komma in i matchen efter en halvtimme. Anton Carlsson reducerade till 2–1 på en frispark.

– Det blev ett litet missförstånd i försvaret på målet. Det var synd. Tuna fick lite momentum där samtidigt som vi blev lite ängsliga. Det höll i sig resten av första och en bit in i andra halvlek.

När matchen stod och vägde knappa 20 minuter från slutet kom avgörandet. Hultsfred tilldömdes en straff som skyttekungen Diego Urrutia förvaltade på bästa vis.

– Vi hade lite tur där. Straffen kändes tveksam och jag hade inte gnällt om domaren hade friat. Nu fick vi in 3–1 och kunde säkra tre poäng ganska säkert till slut. Det var precis vad vi behövde.

undefined
Sebastian Strömbom gjorde en bra match för Hultsfred.

I HFK kvitterade Emil Tapper ut högst betyg tillsammans med Sebastian Strömbom. IFK Tunas bästa spelare var Simon Pettersson.

Segern gör att HFK fortsatt är med i toppstriden, medan Tuna tappade viktig mark.

– Vi har Tjust hemma i ett nytt toppmöte nästa helg. Det är ett plus med matcher av den digniteten för oss. Det gör att vi måste vara påkopplade hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!