Rivstart på andra räckte för VIF

Tre mål inom loppet av sju minuter i upptakten av andra halvlek. Det blev avgörande när Vimmerby besegrade Bankeryd borta med 4–2. "Vi var både en och två klasser bättre", sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Knut Gunnarsson gjorde mål på hörna för andra matchen i följd för VIF.

Knut Gunnarsson gjorde mål på hörna för andra matchen i följd för VIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-08-21 14:36

I första halvlek hade VIF mycket boll och skapade chanser, men hade svårt att få in bollen. Hemmalaget låg lågt och inriktade sig på kontringar i första hand.

– Vi hade 5-6 fina lägen i första så det kändes bara som en tidsfråga innan målen skulle komma, sa VIF:s lagkapten Rickard Thuresson.

I andra halvlek blev det rejäl islossning för gästerna. Det vinnande konceptet stavades hörnor. Tre minuter in i halvleken nådde Knut Gunnarsson högst för andra matchen i rad och nickade in 1–0.

– Knut är ett riktigt vasst vapen på hörnorna. Den här gången kom han på första stolpen och mötte perfekt, sa Rickard Thuresson.

Tre minuter senare var det dags igen. Joakim Storm noterades för 2–0 efter hörna.

Ytterligare fyra minuter senare tilldömdes VIF en straff som Rickard Thuresson förvaltade fram till 3–0.

– "Thure" ordnade straffen själv och satte den säkert. Han var inblandad i mycket framåt och tog även ett stort ansvar i defensiven på slutet och var bäst i laget, sa Patrik Gunnarsson.

Kvarten från slutet fick Bankeryd till ett tröstmål på straff, men VIF svarade snabbt med 4–1 av Elias Hallingfors. Minuterna från slutet fastställdes slutresultatet till 4–2.

– Vi blev lite naiva på slutet och var lite för sugna på att fortsätta gå framåt, men det var aldrig någon fara för segern, sa Gunnarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!