Rinaldo: "Tappar en väldigt duktig spelare"

Vimmerby IF drabbades tidigare i veckan av ett tungt avbräck när Greta Koponen aviserade att hon ska flytta till Jönköping och satsa på innebandy. "Vi tappar en väldigt duktig spelare, men kommer ändå ha ett slagkraftigt lag", säger tränaren Mikael Rinaldo.

Greta Koponen kommer att lämna ett stort tomrum bakom sig i Vimmerby IF.

Greta Koponen kommer att lämna ett stort tomrum bakom sig i Vimmerby IF.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2021-04-17 10:30

Greta Koponen var en av VIF:s mest tongivande spelare förra säsongen och kommer att lämna ett stort tomrum bakom sig. Vimmerby IF har inga planer på att ta in någon ersättare för henne rakt av.

– Vi har många egna unga lovande spelare som fyller på och kommer att få ihop ett slagkraftigt lag utan Greta också, säger Mikael Rinaldo som varit medveten om att Greta Koponen skulle kunna lämna klubben.

– Hon är en väldigt duktig spelare som har stora ambitioner med sitt idrottande och har potential för högre nivå än division 2. Jag trodde dock att hon skulle pröva lyckan högre upp inom fotbollen så det kom som en överraskning att det blev innebandy. Samtidigt har jag full förståelse för att hon ville hoppa på och ta en sådan chans. Hon vet att hon alltid är välkommen tillbaka i VIF om det skulle bli så, säger Rinaldo.

Koponen ska flytta till Jönköping i juni och frågan är om seriespelet hinner komma igång tills dess.

– Det är mycket som är ovisst kring det förstås, men vi tränar på med 3–4 pass i veckan och jobbar efter att det blir seriestart i maj. Det viktigaste är att det blir en hel säsong med dubbelmöten i alla fall, säger Rinaldo.

VIF ser heller inte ut att kunna räkna med spel för rutinerade Mia Anspach framöver.

– Allt lutar åt att hon slutar. Hon har skadeproblem och kroppen säger ifrån.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!