Serieförslag med flera spännande derbyn

Tillbaka mot Östergötland – och på förhand en stentuff serie. Det kan bli verklighet för Vimmerby IF. Rimforsa IF, Västerviks FF och BK Kenty kan bli några av motståndarna för VIF i damtvåan. "Det kommer bli en spännande utmaning", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Vimmerby och Rimforsa kan bli kommande motståndare i division två nästa säsong.

Vimmerby och Rimforsa kan bli kommande motståndare i division två nästa säsong.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-12-20 12:50

Om det nyss presenterade serieförslaget för damernas division två Nordöstra Götaland står fast, så kan det bli ett riktigt getingbo. På förhand ser den ruggigt intressant och oviss ut. 

– Det blir tufft, men samtidigt väldigt roligt, fortsätter Mikael Rinaldo.

Om nu förslaget går igenom får Vimmerby IF verkligen bekänna färg. Efter att förra säsongen placerats i en ren Smålandsserie, där flera av lagen fanns kring Kalmartrakten, verkar det som att de nu åter stöter på många lag från Östergötland. Säsongen 2020 spelade VIF senast i den nordöstra serien. Många anser också att den rent kvalitativt är strået vassare än den de spelade i under 2021, så även Rinaldo:

– Det är många bra lag i det serieförslag som ligger. Kenty får ses som storfavoriter och Tinnis har vi haft några tuffa matcher emot. De är också duktiga. Det kommer bli svårare, men roligare att spela mot bättre motstånd. Förra säsongen var serien vi spelade i väldigt ojämn och stor nivåskillnad mellan lagen. 

Rimforsa IF klarade sig kvar i den nordöstra serien som nykomling och får enligt förslaget alltså nu möta Vimmerby. Västerviks FF är nykomling. 

Här är lagen enligt serieförslaget: Vimmerby IF, Rimforsa IF, Västerviks FF, FC Vetlanda, Tranås/Torpa AIS, BK Tinnis, BK Kenty, Lindö FF, Eneby BK, Mjölby FC, Svärtinge SK och Hjulsbro IK. 

Vimmerby IF kan komma att åter hamna i den nordöstra serien, där flera östgötalag i så fall väntar.
Vimmerby IF kan komma att åter hamna i den nordöstra serien, där flera östgötalag i så fall väntar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!