Rimforsatränaren: "Har fantastiska förutsättningar"

Fyra veckors bra träning. Över 20 man i snitt på träningarna. Tuff konkurrens. Rimforsa IF lär ha goda chanser till en bra prestation mot Linghem: "Det ser mycket bra ut", säger tränaren Erik Svensson.

Rimforsa tar emot Linghem på måndag.

Rimforsa tar emot Linghem på måndag.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-08-09 15:30

Rimforsa hann med en seriematch innan uppehållet. Det blev en något snöplig 0–1 förlust mot Hjulsbro. 

– Jobbigt. Jag tycker att vi borde fått med oss minst en pinne. Men det är historia nu. Vi har tio spännande matcher att se fram emot i höst, säger Erik Svensson. 

Han är nöjd med förberedelserna: 

– Det har varit jättebra. Vi har haft bra fart och killarna är fokuserade. 

Har det hänt något i truppen under sommaren?

– Inte så mycket, men däremot tappar vi målvakten David Thuresson senare i augusti. Han ska studera i Växjö. Men det löser vi. Vi har tre bra målvakter. 

Svensson förfogar över en jämn och bra trupp, där konkurrensen om platserna är stor. Inte minst offensivt. 

– Vi har fantastiska förutsättningar med många valmöjligheter offensivt. Jag har vänt och vridit på vilka vi ska ta ut i startelvan. Det är inte lätt. 

Rimforsa kommer spela 4–3–3 mot Linghem. Ett Linghem som tränare Svensson inte vet så mycket om. 

– Nä, det har varit svårt att scouta dem eftersom de inte har spelat så många matcher. Men, jag vet i vilket fall att de kommer få jobba stenhårt. Gör vi en bra prestation, så får de svårt. 

Truppen: David Thuresson, Tobias Lundh, David Lund, Tobias Malmberg, Henric Gustafsson, Hilding Djerf, Henrik Isaksson, Adam Strangefeldt, Daniel Karlsson, Anders Ramstedt, Noel Jackeltoft, Daniel Barton, Daniel Borgny, Nisse Lindsten, David Cederholm, Martin Sjöberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!