Rimforsa tog rättvis seger mot Ledberg

Rimforsa startade bra i matchen mot Ledberg på bortaplan på söndagen.

Ledbergs IF förlorade mot Rimforsa IF B

Fotboll2022-09-25 18:29

Och 1-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 4-0 i matchen i division 6 Östergötland södra herr i fotboll.

- Vi gör en bra match och äger spelet fullständigt, men vi ska väl göra några fler mål. Nu gäller det att ladda om till nästa match och gå för seriesegern. Alla i laget ska ha beröm, kommenterade Rimforsas tränare Pontus Malmberg.

Rimforsa tog en tidig ledning. David Cederholm gjorde målet, redan i 19:e minuten. Matchen stod därefter länge och vägde. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Sam Lenneman Söderberg och ökade ledningen för Rimforsa.

I 66:e minuten nätade Ayub Hashi, och gjorde 0-3.

I den 68:e minuten fick Ledberg Ibro Mesic utvisad, och fick spela med en man mindre sista 22 minuterna.

Rimforsa gjorde också 0-4 genom Mohamed Ali i 87:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-4.

Ledberg har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Rimforsa har fem vinster.

Ledberg stannar därmed på sjätte plats, och Rimforsa toppar fortfarande tabellen.

Rimforsa tar sig an Västra Harg i sista matchen hemma lördag 1 oktober 12.00.