Rimforsa släpper fram unga spelare

I fredagens hemmamatch mot Mantorps FF finns det två debutanter i Rimforsas trupp. Det är Viktor Sjöblad och Edvin Lindhout som är med i A-laget för första gången.

Johan Runeson, tränare i Rimforsa IF

Johan Runeson, tränare i Rimforsa IF

Foto: Micael Rundberg

FOTBOLL2018-05-17 21:59

– Jättekul! Men det beror inte på att de är unga. Båda två har gjort det väldigt bra i U-laget och förtjänar den här chansen, säger tränaren Johan Runeson.

Vad är det för typ av spelare?

– Edvin är en storväxt anfallare som är väldigt snabb för sin storlek. Viktor kan användas som både mittfältare och anfallare. Det är en allround spelare med bra teknik.

Rimforsa kommer till spel med två raka segrar i ryggen. Johan Runeson är nöjd med formen.

– Ja, vi är på gång. Kommer vi är upp i rätt nivå är Mantorp ett lag vi ska slå. De förväntas ligga på den undre halvan av tabellen.

RIF-tränaren beskriver Mantorp som ett fysiskt lag.

– Det gäller att vi håller uppe ett högt bolltempo. Det är nyckeln.

För tillfället har Rimforsa en ganska lång skadelista. Sedan tidigare är Frithiof Djerf och Daniel Karlsson skadade. Det troliga är att Martin Persson missar matchen mot Mantorp – och även Tobias Lundh är ett frågetecken.

– Det handlar dock inte om några långtidsskador. De flesta väntas vara tillbaka inom ett par veckor. Vad gäller Tobbe Lundh kommer han eventuellt till spel. Han klev av senast efter en känning i ena vaden.

I målet lutar det åt att unge Sebastian Sjöberg får fortsatt förtroende. Han stod mot Vadstena i den förra omgången – och gjorde det bra.

– Det känns tryggt med Sebastian. Han har skaffat sig en hel del erfarenhet det senaste året, säger Johan Runeson.

Efter fyra omgångar ligger Rimforsa sexa i tabellen, medan Mantorp är tia.

Matchdags

Rimforsa IF–Mantorps FF Tobias Lundh är osäker. Om inte han kan spela startar Jesper Hellstrand som högerback. Preliminär startelva: Sebastian Sjöberg–Tobias Lundh, Linus Skarin, Hilding Djerf, Henric Gustafsson – Conny Dahlqvist, Henrik Isaksson, Tobias Malmberg, Anders Ramstedt – Marcus Karlsson, Daniel Borgny. Bänk: Jesper Hellstrand, Martin Sjöberg, Tobias Claesson, Viktor Sjöblad, Edvin Lindhout.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!