Rimforsa räckte inte till mot Vadstena på hemmaplan i division 5 Östergötland västra herr i fotboll.

Rimforsa IF B förlorade mot Vadstena GIF

Fotboll2023-09-23 14:36

Matchen på lördagen slutade 4-3 (2-1) till Vadstena.

Matchen förblev jämn målmässigt till Vadstena tog ledningen i 25:e minuten, genom Andy Cole Nishimwe.

Rimforsa kvitterade till 1-1 efter en dryg halvtimmes spel, genom Tobias Lundh.

Vadstena tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Sarkis Baginjan på straff. I 70:e minuten nätade Andy Cole Nishimwe återigen, och gjorde 1-3.

Qalid Adan Haji reducerade för Rimforsa i 77:e minuten.

Bara tre minuter senare var det Andy Cole Nishimwe som såg till att Vadstena ökade ledningen till 2-4 och därmed fullbordade Andy Cole Nishimwe sitt hattrick.

Rimforsa reducerade till 3-4 två minuter senare genom Wiggo Källberg. Fler mål än så blev det inte för Rimforsa.

På tilläggstid fick Rimforsas Petter Melkersson rött kort, och fick spela med en man mindre sista minuterna.

Rimforsa åkte på en utvisning på tilläggstid när Petter Melkersson fick lämna planen.

Det här var Rimforsas fjärde uddamålsförlust den här säsongen.

Med två omgångar kvar är Rimforsa på sjunde plats i tabellen, medan Vadstena är på femte plats.

I nästa omgång har Rimforsa Vikingstad borta på Vikingavallen, lördag 30 september 16.00.