Rimforsa avslutade säsongen med seger

Säsongen är färdigspelad för Rimforsa IF. De avslutade med 4–2-seger mot Sturefors. "I slutändan är jag nöjd med säsongen", säger tränaren Erik Svensson.

Nils Lindsten gjorde mål.

Nils Lindsten gjorde mål.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-04 17:42

Gästande Sturefors tog ledningen en bit in i första halvlek, men sedan var det RIF för hela slanten. Tobias Malmberg, Vilgot Nyberg och Nils Lindsten vände matchen till 3–1. Med drygt 20 minuter kvar reducerade Sturefors. 

– Vi hade chanser som vi borde gjort mål på, det blev lite för spännande. Sturefors är farliga i omställningar. Men det var lite onödigt att vi släppte in dem i matchen, säger RIF-tränaren. 

Närmare kom dock aldrig Sturefors. RIF:s Fredrik Lundberg satte dit 4–2 och punkterade matchen.

Säsongen är nu över för de vitsvarta. Det blev sex segrar och fem förluster totalt. 

– Vi var med länge och tävlade om en kvalplats. Sedan hade vi någon plump här och där, som mot Linghem. Det var lite synd. Jag tycker vi har spelat bra fotboll, säger tränaren. 

Han lyfter fram åldersstrukturen i truppen, och berömmer de många unga spelarna som gjort sin första seniorsäsong. 

– Många yngre spelare har tagit stora kliv i år. Titta på Vilgot Nyberg till exempel. Han var en av planens bästa spelare idag.

Hur ser du på din framtid i klubben?

– Mitt kontrakt går ut nu så det får bli en diskussion längre fram. Det är ett fantastiskt lag, med många utvecklingsbara spelare. Det är en ynnest att få verka i föreningen, men vi får se längre fram hur det blir.

 Du låter öppen för en fortsättning i alla fall?

– Jag är absolut öppen för att överväga att fortsätta i alla fall. Sedan får vi se vad klubben vill och sådana saker, säger Erik Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!