RIK:s första halvlek blev kostsam

Rosenfors IK gästades av Tjust IF FF B på tisdagen i damernas division fyra i en match där bortalaget drog det längsta strået och vann med 4–2.

Rosenfors IK lyckades inte rå på Tjust.

Rosenfors IK lyckades inte rå på Tjust.

Foto: Johansen, Carina

Fotboll2019-06-25 21:23

Rosenfors förlorade under tisdagskvällen mot Tjust med 4-2 efter att ha satt sig själva i ett 3–0-underläge redan i första halvlek.

– Första halvlek är bedrövlig från vår sida. Vi tar inte jobbet och det räcker inte med att tre-fyra spelare visar attityd och vill vinna boll, säger RIK:s tränare Ola Nilsson efter matchen.

Hans lag kom ut och tog tag i matchen på ett helt annat sätt i andra halvlek men det räckte trots allt inte för att hämta upp det stora underläget.

– Det blev betydligt bättre i andra halvlek och vi tog över ganska rejält och reducerade till 1-3. Sedan åkte vi på en kontring och fick 4-1 emot oss men vi fortsatte att jobba ändå och tryckte på men det blev inte mycket mer än så, säger Nilsson.

Nicole Nilsson och Myrra Lundgren gjorde RIK:s mål. Emma Svensson, som gjorde comeback efter ett längre uppehåll från fotbollen, fick beröm för sin insats tillsammans med målskytten Nicole Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!