RIK överkörda av division 2-klubb

Som en promenad i parken. Att Tjust IF har en sylvass offensiv vet de allra flesta om. Men söndagens genrep mot Rosenfors IK blev något utöver det vanliga. För RIK i negativ bemärkelse, då laget föll med hela 0-11.

Rosenfors IK:s tränare Andreas Pettersson har lite att fundera över efter 0-11 i träningsmatchen mot Tjust.

Rosenfors IK:s tränare Andreas Pettersson har lite att fundera över efter 0-11 i träningsmatchen mot Tjust.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-07-27 16:26

På lördag är det äntligen dags för Tjust IF:s premiär i division 2. Men innan dess väntade en vänskapsmatch mot Rosenfors IK, och de rödklädda visade att man blir att räkna med även denna säsong.

– Det var klasskillnad och det ska det ju vara också, säger Tjust-tränaren Joakim Krüger efter 11–0-segern.

Tjust spelade stabilt matchen igenom och bokstavligt talat krossade division 4-motståndet i den andra halvleken (8–0). Men det var inte enbart glädjerop i Tjust-lägret efter slutsignalen.

– Tyvärr fick vi en knäskada på vår mittback Alva Wretman. Det såg inte bra ut, men vi hoppas att det ska gå bra. Hon är viktig för vårt lag.

De stora siffrorna till trots var det kanske inte helt förvånande då det alltså skiljer två divisioner mellan klubbarna. 

RIK, som huserar i division 4, får ta nya tag inför höstsäsongen. De hann endast med att avverka en match under våren som de också vann med hela 6-0 mot Gullringen. I och med den segern så toppar för närvarande RIK division 4 Vimmerby Dam. 

Efter sommaruppehållet, måndagen den 10 augusti, väntar HM IS på bortaplan för RIK:s del. Den 24 augusti ställs RIK mot Tjust IF:s b-lag, de får hoppas på bättre lycka då. 

Tidningen har försökt att nå RIK:s tränare Andreas Pettersson för kommentarer men utan framgång. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!