RIF ute efter revansch

Rimforsa IF drar i gång sin höstsäsong i morgon kväll hemma mot LSW IF. Det är ett revanschsuget RIF som kommer till spel efter att ha förlorat vårmatchen mot LSW senast.

Rimforsa IF är favortitippade i matchen mot nästjumbon LSW IF på hemmaplan.

Rimforsa IF är favortitippade i matchen mot nästjumbon LSW IF på hemmaplan.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-08-10 07:30

Mjölby leder RIF:s division fyra-serie med fem poäng och har inte förlorat en enda match så här långt. Där bakom är det dock jämnare med flera lag som slåss om kvalplatsen. Bland dem finns Rimforsa IF, som bara har tre poäng upp till den.

I morgon kväll (fredag) spelar laget sin första match för höstsäsongen när man ställs mot nästjumbon LSW IF.

– Det är en perfekt match att inleda med för oss, säger RIF-tränaren Johan Runeson.

Läget i truppen kunde knappast ha varit bättre. Förutom att målvakten Martin Persson är långtidsskadad och är den enda som inte är uttagbar ser det annars ljust ut.

– Vi har full trupp och det känns väldigt bra. Det är ett lyxdilemma att behöva välja bort vissa spelare, säger Runeson.

Förra mötet mellan lagen slutade med en 4–3-vinst för LSW. Topplaget Rimforsa har trots det pressen på sig inför fredagens match med tanke på tabelläget. Det här är en match som de svartvita bara ska vinna.

– Vi har en revansch att utkräva med tanke på förlusten senast. Jag ser fram emot matchen, säger Rimforsas tränare.

Vad blir viktigast från er sida?

– Att vi har intensiteten och aggressiviteten uppe. Det har saknats ibland i matcher där vi förlorat men vi måste fortsätta jobba för det och hålla spelet uppe.

Vad har ni lärt er om LSW?

– De spelar ett kontringsspel i de flesta matcherna. I förra mötet så tappade de allt spel så fort vi började pressa högre upp i banan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!