RIF kryssade mot Hjulsbro i cupen

Seriekollegorna Rimforsa IF och Hjulsbro IK spelade en jämn match på Kisa IP under lördagen. Efter sen RIF-kvittering blev slutresultatet 2-2.

Rimforsa spelade oavgjort, 2-2, mot Hjulsbro.

Rimforsa spelade oavgjort, 2-2, mot Hjulsbro.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-03-21 18:39

– En helt okej match över nittio minuter, summerar Rimforsatränaren Erik Svensson. 

Mötet var avgörande i LågenergiHus-cupens gruppspel. Vinnaren kunde gå om gruppettan Grebo. Nu fick lagen istället varsin poäng. Detta efter att Hjulsbro gick ifrån till 2-0 i första halvlek. Sedan gjorde Adam Stragnefeldt 2-1 och i slutet kvitterade Nils Lindsten. 

– Så klart hade vi egentligen velat få tre poäng med oss, men det var skönt ändå att vi kunde kvittera. Sedan hade vi några chanser efter 2-2, säger Erik Svensson. 

Han såg både positiva och negativa delar i spelet.

– Vi får inte riktigt igång presspelet som vi vill. Samtidigt släpper vi inte till chanser i uppställt försvarsspel, vilket är bra. Deras mål kom på två omställningar. Vi skapar många lägen också. 

Vad tar ni med er från de här cupmatcherna?

– Vi tar med oss att laget jobbar bra efter vårt arbetssätt, såväl defensivt som offensivt. Vi följer matchplanen. När vi gör de sakerna vi sagt ser det riktigt bra ut, svarar RIF-tränaren. 

Hjulsbro har värvat en del etablerade spelare inför säsongen och var en bra värdemätare, tycker Erik Svensson:

– De utmanar oss och ställer en hel del frågor. Hjulsbro är kanske ett kommande topplag i fyran, men vi står upp väl mot dem. 

Rimforsa hamnar nu trea i gruppen på sju poäng. De bästa treorna går vidare till slutspel. 

– Vi får hoppas det räcker. En match till vore roligt, avslutar tränaren som hyllar högerbacken Conny Pethnakin för sin insats. 

Karta: Kisa IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!