Revanschsuget VIF behöver vinna: "Inte gått som tåget"

Efter 5–2-förlusten borta mot Lindö senast är det ett revanschsuget Vimmerby IF som tar emot Boren hemma på söndag. "Boren har inte gått som tåget direkt i höst och borde känna pressen från oss som jagar", säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Joakim Storm är redo för spel från start när VIF tar emot Boren på söndag.

Joakim Storm är redo för spel från start när VIF tar emot Boren på söndag.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2023-09-10 07:30

VIF ligger på kvalplats nedåt efter förlusten mot Lindö senast. Ett tungt poängtapp där tränare Gunnarsson var mer besviken på resultat än insatsen.

– Det är ju synd att säga att jag åkte ifrån den matchen nöjd. Inställningsmässigt saknades massor. Däremot skapade vi en hel del chanser och även att vi låg under med 2–0 i halvtid kändes det långt ifrån kört. Utdelningen kom för sent när loppet redan var kört.

Vimmerbylaget får en snabb chans till revansch då Boren kommer på besök på söndag. VIF-seger skulle innebära att de bara skulle vara en poäng bakom Motalalaget.

– De hade ambitioner att vara med i toppen inför säsongen och är säkert inte nöjda med sitt läge. Senast vi möttes släppte vi in 2–2 sent och känslan var att vi kunde och borde ha fått med oss tre poäng. Boren är bra och tunga att möta, så det är upp till oss att vara påkopplade och göra det som krävs på planen.  

Blir det några ändringar i laget?

– Anton Ljungberg och Abdul Mojeb Majed är bortresta. Sedan har det varit en del sjukdomar som stört i veckan. Selatin Shaljani tillkommer i truppen, men börjar på bänken. Däremot går Joakim Storm in från start nu och spelar på topp med Rickard Thuresson och Karlo Goranci. Det innebär att Ahmed Tarabeih går ner som ytterback igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!