Stora frågetecken i båda lagen inför toppmötet

Skador, sjukdomar och avstängningar stör i båda lagen inför fredagens toppmöte mellan Tranås FF och Gullringens GoIF. "Vill det sig väl har vi en stark startelva, men det kan lika gärna bli så att vi saknar fem spelare", säger Gullringens spelande tränare Ola Lindblom som själv är osäker på spel.

Tranås besegrade Gullringen med 5-1 på Gullemon tidigare i år. Nu möts lagen i Tranås i en match som betyder mycket för toppstriden i serien.

Tranås besegrade Gullringen med 5-1 på Gullemon tidigare i år. Nu möts lagen i Tranås i en match som betyder mycket för toppstriden i serien.

Foto: Magnus Stgrömsten

Fotboll2023-08-31 19:00

Toppstriden i den norra fotbollsfyran har länge sett ut att bli ett trekejsarslag mellan Vista, Tranås och Gullringen. Poängtapp i de senaste omgångarna har dock lett till att kampen om seriesegern och andraplatsen som ger kval har öppnat upp sig betydligt.

– Vi ledde med 2–1 i 87:e minuten senast borta mot Malmbäck, men tappade och föll med 3–2. Vi hade mängder av chanser att stänga matchen innan dess så det var en riktigt sur förlust, säger Tranås tränare Fredrik Carlsson

Resultatet innebar att Malmbäck blandar sig i toppstriden som fyra på 31 poäng. Gullringen och Tranås står på 32 och jagar serieledande Vista på 36 poäng. De sistnämnda föll för övrigt med 3–0 mot bottenlaget Ölmstad.

– Med tanke på det så var vårt poängtapp efter 1–1 mot Tenhult senast extra tungt. Nu måste vi få till ett bra resultat mot Tranås helt enkelt, säger Ola Lindblom.

Gullringen och Tranås har mötts i serien de senaste åren och haft flera tuffa bataljer. Tranås vann vårens möte i Gullringen med 5–1 och vann även förra höstens kamp i Tranås med 5–1. Det ledde i förlängningen till att Tranås knep kvalplatsen på Gullringens bekostnad tack vare bättre målskillnad.

– Det är helt klart läge för revansch mot Tranås nu. De stora förlusterna i de senaste matcherna speglar inte förhållandena mellan lagen. Senast rann siffrorna iväg på slutet i en match som annars var ganska jämn spelmässigt. Förra året saknade vi sju spelare när vi möttes.

Vill det sig illa kan det bli något liknande för Gullringen på fredagen. 

– Vi har Rasmus Bexell avstängd. Dessutom är jag, Viktor Okeji, Albin Gustafsson och Melker Johansson osäkra på spel. Jag hoppas att Sebastian Svartz kan vara tillbaka. Nyförvärvet Hampus Härnström är tillgänglig för spel, men däremot är Simon Henriksson avstängd.  

Läget i Tranås FF trupp är inte heller på topp.

– Det är tyvärr lite rörigt för stunden. Flera spelare har varit sjuka i veckan och andra som har flyttat för studier har inte möjlighet att komma hem. Så här blir det ofta på hösten och det är något man får hantera. Väl ute på planen så tror jag på en spännande drabbning, säger Fredrik Carlsson.

Fotnot: Mötet mellan Tranås och Gullringen direktrapporteras på www.vimmerbytidning.se från 18.50 på fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!