Rehab väntar Brorsson istället för matcher

Höstsäsongen är här och för Vimmerby IF:s Anton Brorsson kom ett bakslag efter måndagens sjukhusbesök. "Det är ett minisken som stoppar mig inte korsbandet", säger han.

Anton Brorsson när han spelade för Södra Vi IF.

Anton Brorsson när han spelade för Södra Vi IF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-07-29 12:00

I måndags besökte Anton sjukhuset och då konstaterades följande. 

– Jag var på magnetröntgen och mitt bakre korsband är nästan av och en minisk ser lite konstig ut fastslogs det. Men mer än så vet man inte i nuläget och jag ska gå dit på återbesök om några veckor för att reda ut vad som hänt med minisken. 

Troligen är skadan uppkommen av konstgräset som varit omtalat. 

– För några månader sedan så löpte jag och ramlade på knäet. Det hände på konstgräset och jag tror inte den incidenten hade skett om underlaget varit naturgräs. 

Innan sjukhusbesöket var Anton aktiv liksom de andra Vimmerbyspelarna.

– Fram tills i måndags har jag tränat mycket och det har inte varit några problem under tiden. Snarare efteråt med lite smärta. 

Men nu blir det ändring. 

– Jag, läkarna och VIF har bestämt att jag ska rehabilitera fram tills vi vet vad som är felet. Förhoppningsvis är det inte så jätteallvarligt.

Osäkerheten är det jobbiga för Anton.

– Att det är så långdraget är inte kul och att man inte vet vad det är. Är jag skadad eller inte?, hur allvarligt är det?. Det är frågor man ställer till sig hela tiden. Det är väldigt drygt att inte veta vad det är som spökar.

Däremot är det inte korsbandet som hindrar enligt han själv. 

– Korsbandet hade det funkat att spela med men det är minisken som är frågetecknet. Det är efter besöket i måndags vi valde att gå över till rehab då minisken är odiagnostiserad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om