RANKING: Bästa värvningarna under hösten – plats 6–10

Frimånaden är över. I vanlig ordning har det hänt en hel del i våra klubbar. Vi har tittat på vilka spelare som vi tror kommer ha mest betydelse i sina nya klubbar. Här är plats 6–10.

Anton Brorsson var med när Vimmerby IF vann division 4. Nästa säsong väljer han att spela i Södra Vi IF.

Anton Brorsson var med när Vimmerby IF vann division 4. Nästa säsong väljer han att spela i Södra Vi IF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-12-21 18:00

 6) RICKY GUSTAFSSON, Södra Vi IF

Kommentar: Det blev bara en säsong i moderklubben Gullringens GoIF. Det blev en säsong där han satte rejält avtryck. Den mångsidige anfallaren vann lagets interna skytteliga med 13 fullträffar. Hur många kan det då bli i femman? I SVIF kommer Ricky bli assisterande tränare och trots att det uttryckligen inte framgått att han även ska spela, så utgår vi ifrån att det blir så. Känner också klubben väl då han tidigare spelat hos de blåvita. 

undefined
Ricky Gustafsson lämnar Gullringen för Södra Vi IF.

7) ANTON BRORSSON, Södra Vi IF

Kommentar: För många ett överraskande klubbyte för tvåvägsspelaren Anton Brorsson. Var i allra högsta grad med och bidrog till Vimmerbys avancemang till division tre. Vem minns inte drömmålet och reduceringen till 2–1 i toppmötet mot Gullringen, där VIF säkrade seriesegern. Nu väljer Brorsson att återvända till moderklubben och kommer självklart bli guld värd för SVIF. Innan han lämnade för Vimmerby, säsongen 2020, blev han tvåa i seriens skytteliga med 15 mål på tio spelade matcher. 

undefined
Anton Brorsson var med när Vimmerby IF vann division 4. Nästa säsong väljer han att spela i Södra Vi IF.

8) KUSHTRIM KRASNIQI, SK Lojal

Kommentar: Efter två säsonger i division fyra och IFK Oskarshamn är Kushtrim Krasniqi tillbaka i SK Lojal. I IFK spelade han många matcher och var med och bidrog till att laget nästa säsong kommer att spela i trean. Mittfältaren är tekniskt skicklig, bolltrygg och har ett fint rörelsemönster. 27-åringen är en superbra värvning för Venalaget och kommer tillföra kvalitet. 

undefined
Kushtrim Krasniqi, till höger i bild, återvänder till Venalaget Lojal.

9) DZENAN HRNIC, Storebro IF

Kommentar: Under det gånga året fick Storebro skifta mittbackspar i princip varje match. Med värvningen av Dzenan Hrnic vet klubben att man får en rejäl, robust och duktig mittback. Det lär skapa en trygghet försvarsmässigt. Kommer från spel i division fyra med DSK och hann också med en kort sejour i Gullringen. 

undefined
Dzenan Hrnic lämnar Djursdala SK för spel i Storebro IF.

10) JIMMI WICKSTRÖM, Hjorted/Totebo

Kommentar: Han må ha passerat de 40, men kapaciteten finns fortfarande kvar. I allra högsta grad. Gjorde mål i alla få seriematcher han spelade för Storebro 2022, därav ett viktigt i kvalet mot Överum. Med sin målfarlighet, sin arbetskapacitet och sin karaktär kommer såklart Jimmi att ha stor inverkan i moderklubben. Frågan är bara hur mycket han hinner med att spela. Om han kör fullt, så skulle han ha hamnat klart högre på den här listan.

undefined
Jimmi Wickström.

Fotnot: Under torsdagen klockan 18:00 kommer vi att presentera platserna 1–5 på webben. Håll utkik!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!