RANKING: Bästa värvningarna under hösten – plats 1–5

Frimånaden är över. I vanlig ordning har det hänt en hel del i våra klubbar. Vi har tittat på vilka spelare som vi tror kommer ha mest betydelse i sina nya klubbar. Här är plats 1–5.

Sporten har utsett de bästa värvningarna i den lokala fotbollen. Nu presenterar vi topp fem.

Sporten har utsett de bästa värvningarna i den lokala fotbollen. Nu presenterar vi topp fem.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-12-22 18:00

1) JOHAN LUNDIN, IFK Tuna 

Kommentar: Karaktären, vinnarinstinkten, rutinen. Johan Lundin må ha kommit en bit upp i åldern, men det spelar ingen roll. Värvningen av den förre VIF-ikonen är klockren. Och som Lundin sa till Sporten för några dagar sedan är det inte tal om att trappa ner eller sänka ambitionsnivån när han nu lämnar Västerviks FF och division tre för IFK Tuna och division fem. Backgiganten kommer att vara en garant för att IFK kommer att ha ett säkert försvarsspel, vilket inte varit Tunas bästa gren senaste tio åren. 

undefined
Västerviks FF:s kapten Johan Lundin spelar i Tuna kommande säsong.

2) KARLO GORANCI, Vimmerby IF 

Kommentar: Var lysande förra säsongen i Gullringens GoIF, som spelande tränare. Och visst, nu går han upp ett hack i seriesystemet och motståndet kommer vara bättre och vassare. Med sin enorma bolltrygghet och blick för spelet tror vi ändå att han kommer att dominera även i trean, oavsett i vilken position Karlo nu kommer att spela.

undefined
Karlo Goranci går från att vara spelande tränare i Gullringen, till att bli spelande assisterande tränare i Vimmerby.

3) NIKLAS GUNNARSSON, Södra Vi IF 

Kommentar: Kom tillbaka till VIF efter en kort sejour i Frödinge och division sex. Var bra som vanligt och en viktig kugge när laget blev seriesegrare. Följer inte med på resan i trean, utan nu väntar spel i Södra Vi. Där kommer självklart den hårdskjutande mittfältaren bli oerhört nyttig. Gunnarsson kommer att höja nivån i Södra Vi, som vill tillbaka och slåss om topplaceringarna i division fem igen. Och det är klart, med honom, Anton Brorsson och Ricky Gustafsson som nyförvärv är det mycket som talar för det.

undefined
Niklas Gunnarsson byter Vimmerby IF mot Södra Vi IF.

4) SIMON LARSSON, Vimmerby IF 

Kommentar: Det blev två säsonger i Västerviks FF för den funktionelle mittfältaren, som i princip aldrig gör en dålig match. Nu är han tillbaka i Vimmerby IF och kommer betyda massor. Inte minst som läget är nu där VIF tappat många duktiga startspelare. Med Simon Larsson, oavsett i rollen som ytterback eller central mittfältare, vet Vimmerby alltid vad de får i matcherna. Ett hårt jobb i 90 minuter kombinerat med hög kvalitet i spelets alla delar.

undefined
Simon Larsson återvänder till Vimmerby IF.

5) ALEXANDER GUSTAFSSON, Hultsfreds FK 

Kommentar: Har vuxit ytterligare ett steg under åren i Myresjö/Vetlanda i division tre och fyra. Värvningen av den rutinerade mittbacken är precis vad ett relativt orutinerat HFK behöver. Alexander kommer vinna massor av närkamper och nickdueller och kommer vara en klippa att luta sig mot i täta och jämna fighter. 

undefined
Alexander Gustafsson är tillbaka i Hultsfreds FK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!