RANKING: Bästa värvningarna under hösten – plats 11–15

Som vanligt har det skett många fotbollsvärvningar under frimånaden. Nu är den över. Vi har tittat på vilka spelare som vi tror kommer ha mest betydelse i sina nya klubbar. Här är plats 11–15.

Rasmus Bexell är klar för en återkomst till Kisa BK, som lirar i division 3 kommande säsong.

Rasmus Bexell är klar för en återkomst till Kisa BK, som lirar i division 3 kommande säsong.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-01-06 19:00

11) Rasmus Bexell, Kisa BK

undefined
Rasmus Bexell.

Kommentar: "Ralle" hade långt ifrån någon lysande fjolårssäsong i Gullringens GoIF. Och ska nu dessutom upp en nivå divisionsmässigt. Den självklara frågan är förstås då om han platsar på den här listan. Jo, vi tycker det. Kommer den storväxte anfallaren i form rent fysiskt så kommer han tillföra en dimension till KBK. Har väldigt många kvaliteter som fotbollsspelare – och är en profil med bra ledaregenskaper. Dessutom klappar hans hjärta hårt för klubben. 

12) Joakim Claesson, Rimforsa IF

Kommentar: Okej, han kommer från en visit i division sex och steget till fyran är såklart väldigt stort. Men den nivån är ingen nyhet för "Kimmen", då har lirat där förr med just Rimforsa. Har vinnarskalle och kan fylla upp tomrummet efter bortflyktade David Lund. Claesson är en stabil och säker försvarsspelare.

13) Jonatan Green, HM IS

Kommentar: Fågel eller fisk? Vi får se. Det lutar definitivt åt det förstnämnda alternativet om nu innebandyprofilen väljer att satsa på fotbollen efter avslutad säsong med Vimmerby IBK. Har en speed och ett skott som få matchar i trakten. Är ett starkt offensivt hot och kommer att säkerligen göra många mål, beroende på hur mycket matcher det nu blir för honom. Men helt klart en spännande värvning av HM IS. 

14) Selatin Shaljani Vimmerby IF

Kommentar: Hultsfredskillen är förvisso bara 17 år, men vi tror ändå att den offensivt skicklige tonåringen kommer ge avtryck i division fyra. Anfallaren kommer närmast från spel i elitklubben Jönköpings Södra, där han lirade i klubbens juniorlag. Selatin är kvick, teknisk och har fina avslut. Blir intressant att följa i seniorfotbollen.

undefined
Från Jönköpings Södra IF till Vimmerby IF. Det steget tar Hultsfredkillen Selatin Shaljani.

15) Remy Barraza, Södra Vi IF

Kommentar: Konkurrensen är tuff om platserna på de bästa värvningarna. Vi anser att den spelskicklige mittfältaren ska vara med här. Visade i ett par matcher med nedflyttade Målilla GoIF upp ett brett register. Kan blomma ut rejält i ett Södra Vi IF, som ser spännande ut som lag. Inte omöjligt att Remy får kampera ihop med brorsan Rory på centralt mittfält. 

undefined
Remy Barraza lämnar nedflyttade Målilla GoIF för Södra Vi IF.

Fotnot: Under fredagen kommer vi på Sporten att presentera platserna 1–10 på webben. Håll utkik!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!