RANKING: De hetaste övergångarna – Plats 6–10

Frimånaden är över. I vanlig ordning har det hänt en hel del i våra klubbar. Vi har tittat på vilka spelare som vi tror kommer ha mest betydelse i sina nya klubbar. Urvalet är stort och det har varit svårt att ta ut spelarna. Här är i alla fall plats 6–10.

Heta övergångar. Gustavo Borges är liksom Rasmus Samuelsson klar för Gullringens GoIF, medan rutinerade Tobias Nilsson vänder hemåt till IF Hebe och division sex.

Heta övergångar. Gustavo Borges är liksom Rasmus Samuelsson klar för Gullringens GoIF, medan rutinerade Tobias Nilsson vänder hemåt till IF Hebe och division sex.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-12-16 19:45

6) ALBIN KITO, Hjorted/Totebo

Kommentar: En av flera riktigt tunga värvningar av Hjorted/Totebo. Talangfulle Albin tog ett sent beslut när han valde att följa med "polarna" till nykomlingen i division fem. Kito blev näst bäste målskytt för Västerviks FF i division tre och kommer bli en otroligt stor tillgång för Hjorted/Totebo. Är egentligen överkvalificerad för att spela på den här nivån. 

7) TOBIAS NILSSON, IF Hebe

Kommentar: Hur mycket kommer han att spela egentligen? När vi pratade med tränaren Felix Andersson om övergången så hoppades han såklart att "Tobbe Happe" skulle vara med en hel del. Visade under året i HFK hur duktig han fortfarande är. Flyter fram på planen med sitt lätta löpsteg och har fler spetsegenskaper utöver det. Kommer vara dominant i sexan om han nu spelar kontinuerligt. 

undefined
Tillbaka till rötterna. Hultsfreds spelande assisterande tränare Tobias Nilsson återvänder till IF Hebe.

8) RASMUS SAMUELSSON, Gullringens GoIF

Kommentar: Återvänder till Gullemon och klubben. Ska bli intressant att följa ytterst vältränade HM IS-produkten i Gullringens GoIF. Var bra i Hultsfred det gångna året, men har potential för mer. Kan bli lagets skyttekung om han kommer rätt in i laget och tar sin plats. Har en utmärkt fysik och är en säker målskytt. 

undefined
Sejouren i Hultsfreds FK blev bara ettårig. Nu är Rasmus Samuelsson klar för Gullringens GoIF.

9) GUSTAVO BORGES, Gullringens GoIF

Kommentar: Hur ska det gå för den snabbe och tekniske brassen i ny miljö? Ja, det återstår att se. Det finns goda förutsättningar för att det ska gå riktigt bra. Fick något av ett lyft och en nytändning när han gick till Kisa BK och division tre under 2023. Var en av lagets allra bästa spelare. 

undefined
Gustavo Borges är klar för spel i Gullringens GoIF.

10) JACOB LINDBLOM, Rimforsa IF

Kommentar: Het övergång? Jo, minst sagt. Övergångarna mellan Kisa BK och Rimforsa IF är alltid känsliga mellan Kindarivalerna. För KBK blir det förstås ett tapp att energiske och kraftfulle Lindblom lämnar, tvärtom då för RIF. Jacob återvänder därmed till sin moderklubb. 

Läs om rankingen 11–15

• Vilka kommer toppa rankingen? Läs om de högst rankade på söndag!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!